teisipäev, 8. juuli 2008

Lisasin Urvaste valla galeriisse uue pildiseeria

Vaata siit!

34 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Aitäh nende ilusate fotode eest! Rahvas mäletab kõike ja kõiki kes vallas on pikemalt olnud ja seda mälestust ei saa käsu korras keegi ei koondada, ei vallandada, ei kustutada.

Anonüümne ütles ...

Lugupeetud kirjatsura vaata veelkord neid pilte ja mõtle kas need kõik ikka sobivad ühte seeriasse

Anonüümne ütles ...

Inimestel on kõigil omad head ja vead ja tuleks juba lõpetada see inimeste õigeteks ja valedeks jaotamine ja loomulikult sobivad kõik valla heaks töötanud inimesed ühte seeriasse.Aga seda võiks ajakirjanik ka uurida, miks ikka keegi ära läks ja kuidas meenutavad need inimesed Urvastet nüüd.

konnula contra ütles ...

Mõtlesin juba neid siia säädides, on erinevaid põhjusi, miks üks või teine pilt ei sobiks siia.
Aga teisest küljest on ka igal pildil küllalt põhjust sobida siia.
Galeriid oleks ka võimalik laiendada tegelikult.

konnula contra ütles ...

Olen mitme käest uurinud, miks nad ära läksid, aga nad on oma väljaütlemistes väga vaoshoitud ja diplomaatilised.
Küla pealt olen vihjeid saanud ja neist võib üldiselt midagi järeldada, eriti kui lisada ka enda kogemus.

Anonüümne ütles ...

kolmas anonüümne soovib, et ajakirjanik uuriks, aga pole enam ajakirjanikku ja kui ta panebki miskit üles, siis oi,oi,oi.
poliitika on ikka palju pahandust toonud, mis teha.
Igaüks võib ise uurida, kui see on kellelegi oluline.

Anonüümne ütles ...

Ajakirjanik on ja jääb, sest ta on terve Eesti rahva ajakirjanik ja tuntud kuju. Aga minu arust pildiseeriasse üks pilt tõesti ei sobi ja see on meesterahvas ja ta naeratab ja ta pole Vahur ega Kurmet.
Aga võiks need lahkunukesed kokku võtta kunagi ja küll nad siis räägivad nii et vähe pole. See oleks päris huvitav ja pull lugu, mis mõnel muidugi harja punaseks ajab. See mis Urvastes on toimunud ei toimu kusagil mujal ja pakuks huvi ka vabariiklikele ajalehtedele kuna tegu on avaliku teenistusega.

Anonüümne ütles ...

See, mis Urvaste valla juhtimises toimub, on täiesti loomulik ja reeglipärane protsess- iga uus juht loob oma meeskonna ja kui läheb juht, laguneb ka meeskond.Omaette teema on aga see, et kui keegi võtab õiguse luua mingi ühist nimetajat kandev galerii, siis tasuks enne väga täpselt järele mõelda, mis see ühine osa ikkagi on. Millistel alustel võrrelda kaupluse sulgemist ja vallaametniku lahkumist? Eriti kohatu on aga Leili pilt selles "seerias". Või on seegi meie nn kuulsa ajakirjaniku e kohaliku "tegija" eriti äge ja oma kodukandi inimesi sügavalt austava ja armastava ajakirjaniku järjekordne eriti äge nali.

Anonüümne ütles ...

Väga kahju on, et see juhtimine vallas kipub endisse roopasse tegasi minema, mis oli aastatel 2003-2006. Vald peaks olema ikkagi inimeste jaoks,mitte vastupidi. Need sunnitud lahkuma avaliku teenistuse töötajad on kõik kõrgematel kohtadel,kui oli seda Urvaste vallavalitsus! Nende käest võiks tõesti küsida, kuidas neid sunniti oma ametist loobuma? Lp. vallaametnikud: võtke mõistus pähe ja tehke endale selgeks, mis on teie ülesanded,teie peate teenindama ikkagi rahvast!

Anonüümne ütles ...

Tundub, et Contral on inimeste nimedega pidur pealt ära, varasemalt on nii mõnigi Urvaste elanik oma nime luuletusest või lehest leidnud. Ja kontekst on olnud halvustav.

konnula contra ütles ...

Jah, arvan, et nad sobivad ühte seeriasse ja kellele tundub miski kohatu, peaks kõigepealt peeglisse vaatama.

Anonüümne ütles ...

Loodan, et Urvaste kandi inimestel on rohkem tolerantsust blogi koostaja eneseimetlusega leppida. Mis teha, kui lõppenud töösuhted nii raskelt mõjuvad. Võid ju enda pildi ka galeriisse lisada, miks muidu selline idee üldse tekkinud on.

Anonüümne ütles ...

See mis Urvastes toimus kunagi tegelikult, on väga häbiväärne. Lähme ajas tagasi, mis halba tegid inimesed kes kõik jõululaupäeval koondamisteate said? Mida nad lahkudes üksteisele soovisid, kas häid jõule või?Nende hulgas ei olnud luusereid kes oma töö halvasti oleks teinud. Ja keegi siin kommenteerib, et iga juht loob meeskonna, see on täielik jura, see meeletu kaadrivahetus ei ole lakanud ka pärast suurt aadrilaskmist, aga seda püütakse varjata kõlavate loosungitega. Ja kuna valla töö on riigi vahenditest finantseeritav töö siis kannatavad kohalikud kes ei mäleta enam ametnike nimesidki ja ei tunne vallas paljusid uusi. Kui sotstöötajad nii ruttu vahetuvad kas inimene läheb ikka võõra juurde kõigi oma muredega? Ja igal juhul sobivad ühte seeriasse vallas töötanud inimesed. Vaadaku igaüks peeglisse enne kui teiste üle hakkab kohut mõistma. Jõudu sulle Margus kes sa oled Eestis väga populaarne mees ja tänu sulle seda valda üldse teataksegi.

Anonüümne ütles ...

Miks kõik arvavad, et ametnikud olid SUNNITUD lahkuma 2003-2006? Kas neile ei võinud tulla lihtsalt parem pakkumine? Kui Teie Margus Konnula ütlete, et lahkujad olid väga diplomaatilised ja vaoshoitud oma lahkumist kommenteerides, kas Teile ei tule sii pähe, et inimsed võisid oma soovil minna. Kahju on see, et Te usute küla pealt saadud vihjeid.....

konnula contra ütles ...

Seda, kuidas mina olin sunnitud lahkuma, ei kuulnud ma küla pealt.

Surve on olnud juba 2005. a jaanuarinumbrist ja mitu korda lubasin lõpetada. Ja mõtlesin seda tõsiselt, aga ka positiivne surve oli tugev.

Miks ma peaks eeldama, et teiste elu kergem on olnud?

Anonüümne ütles ...

Mina ei saa ka aru, miks käib endiste ametnike taganutmine ja uurimine, miks ikkagi lahkusid.Lännü sõs lännü.Miks peakski terve eluaeg ühed ja samad ametnikud olema, laske uutel inimestel ka tööd teha."Värske veri" polegi alati paha.Kaugemalt tulnud näevad asju teise pilguga, ega ole seotud kohalike suguvõsadega.Muidu ju kõik omad tuttavad.liivakasti ja koolikaaslased.,,Käsist -jalust "seotud.Umbes nii, et kui keegi vihastas Margus Klaari peale, siis taheti terve suguvõsa kohe läbi nämmutada.Pildigaleriis võivad kõik kenasti koos meenutuseks olla, et töötasid kunagi ja andsid oma panuse,nii hästi või halvasti nagu suutsid või tahtsid.Elu kestab edasi ja jätke see halamine.Tulevad uued valimised ja uued ametnikud ka mujal Eestis.Minul on küll lihtsam minna võõra ametniku juurde, siis näed inimest, mitte ei kangastu silme ette eelarvamused tema suguvõsast vms.

Anonüümne ütles ...

Mulle tundub, et häda ongi selles, et uued inimesed, kellel on kogemust ja/või häid ideid, ei saa neid realiseerida. Algul on kõik ilus ja lootustandev, aga õige pea tõmmatakse kott pähe ja nöör kinni. Või siis toimub uue ametniku "kodustamine".
Kui tegime 2007. aasta sügisel valla koostööseminari, tundus kõik veel enamvähem ok, aga juba aasta algul algas puhastustöö - võimuliidu tee sillutamine tulevasteks valimisteks. Karta oli, et midagi sellist tuleb, aga et nii vara pihta hakatakse ja et teisitimõtlejaid (kes ometi valla arengule palju kaasa aitavad) nii inetult tümitatakse, ei osanud ette näha. Valla sisekliimale ja mainele on see paras põnts. Võib muidugi ütelda, et olen üks neist, kes asja avalikkuse ette toob (mõnede arvates tähendab just see maine kahjustamist!), aga toimuva mahasalgamine ei oleks inimeste ees aus.
Ja eelmisele kommentaatorile: Ei pea olema nii, et uute valimistega tulevad uued ametnikud! Isegi siis, kui valimised võidab keegi teine. See on nii lapsik.

Anonüümne ütles ...

Kaardimoor ennustab, et sügisel toimub uus suurpuhastus.

Anonüümne ütles ...

Urvastes on asi selles et omal soovil lahkunud ja parimate pakkunmiste ohvrid on enamuses kibestunud ja ei taha vallast midagi kuulda ja see heidab nagatiivset varju kogu vallale. Igaühel on oma tutvusringkond .Mina ei ütleks et kedagi taga nutetakse aga miskit on mäda selles kohas veel siiamanni. Miks Sõmerpalus, Antslas ja Varstus ja mujal ei lahku aasta jooksul kasvõi kolm ametnikku, see oleks seal sensatsioon. Omal soovil lahkunute ja koondatute kokkutuleku võiks teha näiteks suvel kauni Uhtjärve kaldal. Ja siinsamas blogis võiks muljeid avaldada.

Anonüümne ütles ...

Rolf peaks küll rahul olema vallavanem ju sots, seega võiks lugeda ka Rolfi koalitsiooni liikmeks ja sellepärast nagu narr Sul Rolf omasid sarjata.

Anonüümne ütles ...

Oi, oi, oi, kas nüüd on vallavanem vallas kõrgeim võimuorgan. Mis kuupärvast selline seadusemuudatus siis kehtib? Või on see urvaste seadus?

Anonüümne ütles ...

Hr. Lembit, meie vallavanem on tõesti sotsiaademokraat.Kuid ametis resbublikaanide toel (IRL).Kui võim on teiste käes, siis ei saa ju vallavanem oma häid ideid teostada, kuigi neid tal on! Mina ei sarja mitte kedagi,vaid kirjutan asju õigete nimedaga. Teame, et tõde on valus kuulata,ammugi veel lugeda!
Vaadke tõesti peeglisse! Alati saab asju ajada paremini!

Anonüümne ütles ...

Minul tekkis küsimus. Rolf kellel sa soovitad vaadata peeglisse? Ise oled vallavolikgu liige. Sind on sinna rahava poolt valitud ja kui sarjad volikogu, valitsust või ametnike siis sellega sõimad sa ju ka ennast. Võid väita, et kuulud teise erakonda aga mis see peaks siia puutuma, kui leiad, et asjad on valesti siis julge tegutseda, mitte ära sõima kõiki teisi.

konnula contra ütles ...

Rolf võiks ettepanekuid rohkem teha, olen nõus.
Aga see on ka ettepanek, et vallavalitsus võiks rohkem rahva jaoks olla. Mitte tegelema sellega, et võimalikult vähendada vallaelanike (siia sissekirjutanute) arvu, näiteks.

Rolf on sihuke huvitav tegelane, et ta miskipärast julgeb avaldada arvamust oma nime all ja minule on see sümpaatne.

Anonüümsusest ja teemakäsitluse teravusest hoolimata võin heameelega nentida, et siiamaani pole põhjust olnud ühtegi postitust kustutada.

Anonüümne ütles ...

Peegli võiksid muretseda valitseva partei juhtfiguurid ehk niiditõmbajad see on ju siililegi selge. Ja põhjusi on sadakond alates rahva ja ametnike pidevast lahkumisest. Rolf on vallas taielnud aastaid aga temal siiski on julgust peeglisse vaadata ja on sada korda sümpaatsem kui Baaba.

Anonüümne ütles ...

Minul saab sügisel viisteist aastat Urvaste vallavolikogus töötatud, olen ainuke, kes on valitud viiel korral, see on näitaja, et vallarahvas usaldab mind. Pandi pahaks,et ei tegutse: olen volikogus, küll üksi ja koos Rohelise Urvastega püüdnud vallarahva soove ellu viia,kuid kahjuks on resbublikaanid(IRL)nimelt vastu, sest neid on kuus saadikut 11st volikogu liikmest. Kannatame veel aasta,siis kindlasti muutub kõik paremuse poole!

Anonüümne ütles ...

vot volikogus peaks olema kõrgharidusega inimesed ja loodan, et edaspidi rahvas ei vali selle järgi, et muidu ei tule ehk mulle miskit tööd tegema, kui ma teda ei vali.Volikogu vahetabki tihti vallavalitsust. Rolf ongi kauaks jäänud, ei aita ju ainult mõned sõnavõtud, iga vallavalitsuse palgal olev inimene peaks suutma projekti kirjutada (koolimaja rahvas ja osa raamatukogu töötajaid teevad seda), samuti volikogu liige saaks projekti kirjutamise kaudu oma valijaskonnale rõõmu valmistada ja niimoodi valda raha juurde tooma.
Omavaheline võimuvõitlus pidurdab elu. Ole sa millises parteis tahes, anna oma panus ja kritiseeri teist vähem.

Anonüümne ütles ...

lugesin eespool oleva luuletuse läbi, no tõesti asjale pihta ei saanud. võtsin ka peegli ette, nagu astated kirjanikuhärra soovitas. Jumalast lahe sell vaatas vastu, naeratas ja puha, igati õnnelik ka veel teine.Mis te ikka jautate, võtke peeglid ja vaadake, sealt näete, kes on teie tõeline sõber.

Anonüümne ütles ...

Pidev enesekiitus ja eneseimetlus ei anna kohta progressile ega ajudele enda ümber ja nii nad muudkui voolavad ja voolavad oma teed. See see point ongi.

Anonüümne ütles ...

Kahju,et mõni niiditõmbaja arvab,et olen kauaks jäänud vallavolikokku. Taeda ja tuntud tõde on, et KOGEMUSED KARANDEERIVAD TULEMUSE! Seda püüan tõestada 2009nda aasta sügisel ja loodan väga ,et siis muutub olukord vallas vallarahva keskseks. Kaua võib!

Anonüümne ütles ...

No tõesti.
Rolf on ainuke, kes oma nime all esineb. Müts maha!
Aga võiks selle kokkutuleku kkagi korraldada, ma arvan, et ega valla
rahvas "vanasid" pole veel unustanud, tohutu töö sai ikkagi tehtud. Olid ajad ja kombed, nüüd on pisu teistmoodi.
Üks "vanadest"
Aga ikkagi on kahju Urvaste vallast!

Anonüümne ütles ...

Mis sest kokkutulekustki teha, kõik teavad nagunii, kes need konfliktiallikad on kes ajudega koostööd teha ei taha ja kes enda arvates on ausad, ilusad ja ainuõiged. Aeg paneb kõik paika ja Urvaste on "lahkunutele"aja möödudes vaid tükike minevikku, ei muud. Las räägivad, et kõik läksid parema pakkumise peale, nali ja naer on terviseks!!!

Anonüümne ütles ...

Väga kahju on,et tollane vallavalitsus(resbublikaanid) ei julgenud hoida ajudega inimesi vallas tööl,sest just need sunnitud lahkuma inimesed olid vallaelanike teenindajad ja neid austati! Mõned lahkunud on samal tööl teises suuremas omavalitsuses ja toovad erinevate projektidega omale vallale märkimisväärse eelarvelisa! Meie vallas on projektindus vist unustatud! Raha saab kuni 2013nda aastani. Vallaametnikud! Palun hakake tööle!

Anonüümne ütles ...

Eks võimendati ka palju asju tookord üle ja suures eufooriatuhinas pandigi kõik endised ühte patta-kõlbmatud.
Mõni laimas ka veel lisaks kõiki nii kuis jaksas ja keegi midagi ei kontollinud sest polnd aegagi. Nii et meenutagem ajalugu, ideaalset ei ole ei riigikorda ega kukutamist. Aga eluga tuleb minna edasi.