laupäev, 5. juuli 2008

Meie vallas saab osta ökoasju


Sel kesknädalal tulid Uue-Antsla Ayre poodi müügile looduslikest ainetest valmistatud puhastusvahendid, laste meisterdamistarbed jt ökotooted. Poe perenaine Mariina Kõller oli neid siiani oma majapidamise jaoks ning mitmele tuttavalegi alailma Tartust Looduspere poest toomas käinud. Nii tekkis mõte hakata ökokaupa ka oma poes müüma, sest huvilisi võib rohkemgi olla. „Looduspere rahvas aitas asja õnnestumisele igati kaasa ja tänu nende tehtud soodustustele on mõni asi meie poes odavamgi kui Tartus,“ ütles Mariina. Huviliste puuduse üle ta ei kurtnud, ehkki harjumatu silm ei leia ökoasjade riiuleid kohe üles. Juba tuleval nädalal läheb ta uue kauba järele.
Poest võib leida õlilisandiga puitpõranda pesuvahendit, pesupähkleid, nõudepesu- ja plekieemaldusvahendeid, naiste hügieenitarbeid ja muud. Tooted on peamiselt välismaised ja pisut kallimad kui tavaline kodukeemia. Siiski oli südantsoojendav näha ökoasjade riiulil ka meie oma lasteseepi ja majapidamisseepi.
Mariina mõtleb aga juba ka looduslikest materjalidest mähkmete, beebi kandelinade ning looduskosmeetika müümise peale.

Airi Hallik-Konnula




Ökotooteid oskab hästi tutvustada lisaks Mariinale ka tema õetütar Grete Helena Kütt alias Täpp, kes elab küll Harjumaal Väänas, aga suved veedab suuremalt jaolt Urvastes

11 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

vot seda ma nimetaksin innovaatiliseks tegevuseks. ökotooted külapoes, tõesti äge ! kui hindal koton otsa saava, sõs om teeda kohe otsma minna.

Anonüümne ütles ...

No sinna poodi ei taha kohe üldse minna kui need haisvad jotad istuvad seal päevast päeva.Müüjad kas te ei tunne seda kohutavat haisu? Võtke ometi midagi ette.

Anonüümne ütles ...

Müüjad ei tohi omaniku rahaallikat tülitada ega välja visata. Haisegu kui kasulikud on muidu lendavad müüjad ise. Samas võiks neid loodustooteid nende jotade peal proovida. Saaks hea segu lõhnadest

Anonüümne ütles ...

See, et praktiliselt kõik külapoed saavad üldse tegutseda tänu alkoholi läbimüügile, on tänane paratamatus. Kui poleks alkoholilembeseid inimesi, siis poleks meie vallas ühtegi kauplust! see, et Vaabina pood on mitmekesistanud oma valikut kohaliku kala müügiga ning et Uue-Antslas saab osta ökoasju, näitab, et poodnikud mõtlevad ka muule, kui viinamüüist teenitud kasumile.

Anonüümne ütles ...

Eriti hea on vist möödasõitjatel kes tuleks kohvi jooma, istuda jotaga ühes lauas kes kõrval kallab viina kõrist alla. Üldse kas tohib avalikus kohas õlut juua ja mida me siis ootame endi lastelt kes käivad poes jäätist ja limpsi ostmas mida nende silmad iga päev näevad.

Anonüümne ütles ...

Nii et teie Airi arvate, et maal peakski kõik joodikud elama.

Anonüümne ütles ...

Minu arust on neid joodikuid ikka igal pool mine kuhu tahad .Isegi kõige ilusamas ja puhtamas külas pole nendest puudust . Ilmselt on see elu selliseks läinud ja riik on kah ikka süüdi ei saa siin joodikuid üksi süüdistada . Ja minu arust pole siin joodikutest nii palju vaja kirjutada jutt käib ikka öko toodedest.

Anonüümne ütles ...

ka külapoes on vaja, et õlle ja alkoholi ostja ostaks neid tooteid sealt ja pruugiks neid kodus või sõbra juures ja istumiskoht on kohvi ja karastusjokide joomiseks ning söömiseks.On ju võimalik selline avalik kord kehtestada.
Ka maal ja külas on kena elementaarnegi kultuur ja laste pärast saavad ikka kodud kõik selleks teha, et noored teaksid, mis on lubatud nende eas.
Ka linnapoes on esimesed kliendid nn "peaparandajad" Kahjuks!
Rohkem kultuuri lihtsalt ja tõepoolest proovida varianti, et õlu jm. alkohol ostetakse poest
Kui jõuan kunagi sinna poodi, siis kirjutan ökoasjadest ja ehk ongi muudetud poekultuuri juba siis.

Anonüümne ütles ...

Tsiteerin anonüümset: "Nii et teie Airi arvate, et maal peakski kõik joodikud elama.
reede, 11. Juuli 2008. a 11:09"
Sellel inimesel oli küll minust aru saamisega raskusi! Puust ja punaselt siis korra veel: tahtsin ütelda seda, et on tervitatav, et praegu alkoholi müügi abil elus püsivad maapoed (praktiliselt kõik maa-toidupoed ja autokauplused veel peale selle!)otsivad ka muid võimalusi oma käibe kasvatamiseks.
Lõppkokkuvõttes tähendab mitmekesisem kaubavalik rohkemate inimeste külastusi ning on positiivne reklaam meie vallale. Esimese kommenteerija poolt innovaatiliseks nimetatud ökoriiulid ja teised sarnased tegevused aitavad kasvõi kaudselt meie piirkonda uusi elanikke tuua. Ja mitte selliseid, kellele on vaja kõik ette-taha ära teha, vaid ka selliseid, kes ise töökohti loovad.
Olen suvel hakanud kohalikke kauplusi rohkem külastama, aga minu meelest ei ole joodikutega olukord nii hull nagu siin mõned väidavad. Vahel jääb tõesti paha tunne, aga seda juhtub kõigi kolme meie valla poe juures. Keegi neist ei saa alkoholi müümist lõpetada paraku. Siis tuleb pood ka kohe kinni panna.

Anonüümne ütles ...

Eelnev oli minu kommentaar. Unustasin nime kirjutada.

Anonüümne ütles ...

Ega pea siis alkoholi müüki lõpetama või piirama ,asi lihtsalt selles, et kas nad peavad seal poes sees seda kõrist alla kallama. Ostku oma pudel ära ja kadugu kus kurat. Kui mina möödasõitja tulen ja tahan süüa ja kohvi juua miks pean ma istuma selle jotaga ühes lauas ja seda saastatud haisu hingama.