reede, 1. august 2008

Naiskodukaitsjad maalisid Urvastet


Juuli lõpupäevadel oli Urvastes traditsiooniline Võrumaa naiskodukaitsjate maalilaager, mis on kujunemas juba külafestivali mõõtu ettevõtmiseks.
28.-31. juulil Urvaste pastoraadis toimunud maalilaagris õppisid algajad kunstnikud Aage Raua juhendamisel käsitsema sütt, pastelli ja tegema õlimaali. Peamiselt joonistasid naised maastikku ja ehitisi nagu kirik või pargipink. Urvastelane Zoja Mellov, kes on erinevate kunstiliikidega tegelenud, portreteeris ka mitut laagrilist.
Vahelduseks maalimisele uudistasid naised ravimtaimi, vaatasid filmi „Liiliarist. Naiskodukaitse 80“ ning pidasid maha jalgpallimatši, kus vastaseks oli Urvaste koguduse õpetaja Üllar Salumetsa perekond ja luuletaja Contra. Esimesel korral tuli naistel küll leppida napi kaotusega 3:4. Ehkki nad soovisid juba järgmisel päeval korduskohumist, ei saanud sellest siiski asja ning revanšivõimalus avaneb ilmselt alles tuleval aastal.
Maalilaagris, mis toimus juba 3. aastat järjest, osales kokku rekordarv inimesi – 18. Suurem jagu neist oli NKK Võrumaa ja Tartumaa ringkonnast. Juhendaja Aage tunnistas, et nüüd oleks juba tarvis ka teist juhendajat, sest üksinda ei jõua ta igale inimesele piisavalt aega pühendada.
Laagrit organiseerib NKK Võrumaa ringkonna aseesinaine Sirje Lill, kes elab Urvaste vallas. Pärast maalilaagri lõppu seadsid naised pastoraadi eeskojas üles näituse, mis jääb Sirje sõnul sinna nii kauaks, kuni õlimaalid ära kuivavad, ehk siis vähemalt kaheks nädalaks.
AIRI HALLIK-KONNULA

Rohkem pilte saab vaadata siit

Kommentaare ei ole: