esmaspäev, 4. august 2008

Suur motofestival Vaabinas (täiendatud)

Nüüd ka Võrumaa Teatajas jutt

Esimesel motokrossil Urvaste karikatele võistles viies masinaklassis üle 100 tsiklimehe Eestist, Lätist, Soomest ja Venemaalt. MX-1 klassis sai 5. koha Timmo Mõts, kelle treeningrajaks Vaabina rada alguses mõeldud oli. Timmo oli ka tugevasti kolmanda koha konkurentsis, aga kukkus kaks korda. Kukkumised olid õnnelikud, kohal olnud Pärnu kiirabil tööd ei olnud, terve nahaga pääsesid kõik sõitjad ja pealtvaatajad. Ühele kukkunud motomehele oli küll otsa sõidetud, aga see lõppes õnnelikult.
Treeningrajast on muidugi asi juba väga kaugel. Kohalolnud Rahvusvahelise Motoföderatsiooni FIM vaatlejad tunnistasid raja kõigile nõuetele vastavaks ja peakorraldaja Arvet Mõts võis rahulolevalt nentida, et tuleval aastal võib siin veel midagi võimsamat tulla. Vaid pealtvaatajate turvaaedu ja ülekäigukohti tuleb veel täiustada.
Võistlejaid oli rohkemgi tulemas, aga vihmane ilm hirmutas päris mitmeid neist. Tegelikult läks ilm võistluse ajal hoopis ilusaks. Pealtvaatajaid, tunnistas Arvet Mõts, oleks mõnevõrra rohkemgi oodanud, aga sellest hoolimata olnud Vaabina kohta päris suur üritus. Olid laste mänguplatsid, korralik toitlustus, ja sponsorid panid pealtvaatajate vahel loosi hulgaliselt auhindu, millest suurim kruiis Tallinki uhiuuel laeval. Sponsoreid oli Arvet Mõtsa sõnul kokku 36.

Mõtsade mootorite maailmast saab pikemalt lugeda jaanuarikuu valla lehest


Arvet ja Timmo
Pilt: Joosep Aader/ Võrumaa Teataja

5 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Vaabina motokross oli võimas . Tänud MÕTSADELE,et midagi niisugust toimub sellises kohas.Ainult et kohalik rahvas oleks võinud sellest üritusest rohkem osa võtta. Nii harva toimub siin midagi ja pileti hind oli ka normaalne .

konnula contra ütles ...

Jah, ma praegu hakkasin mõtlema, et kui suur töö on ainuüksi 36 spnsori kokkuajamine. Ja see on vaid killuke kogu orgunnist.

Anonüümne ütles ...

Ja siit ere näide! Mõtsade pere on igati toimekad inimesed.Vaiksel moel on väga hakkajad. Ei mingit lärmakust kui organuseerivad üritust ja oma tegevusega Vaabinas poodi ja töökoda peavad.Igati tubli pere.KM

Anonüümne ütles ...

Igati tubli pere! Teevad tublilt oma tegemisi ja on samas väga tagasihoidlkud. Igatahes palju sümpaatsemad kui näiteks seda tüüpi inimesed kes oma liigutusi igas valla lehes kuulutavad.

Anonüümne ütles ...

Meil on nii väike vald, et me peame kõik kokku hoidma ja ikka oma liigutustest rääkima. Palju meil neid tegijaid ongi oma vallas kes midagi liigutavad. Tegijad, liigutage ikka samas vaimus!