esmaspäev, 24. november 2008

Tuisumuljed Uhtjärve külast


Meie pere pühapäev ja esmaspäev möödusid koduselt. Henn ärkas esmaspäeva hommikul kella 6 ajal ja arvas, et läheb õue ja viskab kodutee lumest puhtaks - vaja ju lapsed kooli ja endal Võrru tööle sõita. Õue jõudes tõdes, et külatee ka puhta vallides ja kui peaks jõudma kodutee väljavisata, siis vaja ringiga uuesti alustada. Nõnda hullusti tuiskas.
Eks siis vaatasime, kas enne kaheksat keegi liigub või mitte. Seekord oli Uhtjärve küla kuni lõunani täiesti vaikne - mitte üks hing ei liikunud külateel. Lõunapaiku rajas Neeve Endel teed kodu juurest välja- ikka õige pikalt võttis see aega ja liikumine oli ka tavapärasest erinev. No nüüd oli hea võimalus ka endal poe juures käimiseks. Hakkasid ju leib, sai ja piim otsa lõppema. Suur aitähh Endelile!

Lapsed aga nautisid esmaspäeva täiega. Pole veel tähistanud poiste sünnipäeva sellise tuisuga ja sel moel, et keegi külla tulla ei saa. See muutis nende 15. eluaasta täitumise eriliseks. Nõnda nad siis lustisid lumehangedes. Mõõdeti järgi tuisuvallide sügavused. Tuisuilma nautis ka pisikest kasvu perelemmik Nässu. Vahva oli vaadata kuidas ta lumes sumpas ja lumepalle taga ajas.
Praegu on siis kell 21.00 esmaspäeva õhtul ja külateed pole veel vallapoolselt lahti aetud. See, mis naabrimehe tõugatud, ka see juba täis tuisanud. Eks homne hommik näitab, kas saab tööle-kooli või tuleb veel üks päev lumevangis. Õnneks on alles elekter ja internet. Aga iseenesest täitsa põnev on jälgida looduse seesuguseid käike.
KARILLE BERGMANN


4 kommentaari:

Karille Bergmann ütles ...

Täna hommikuks (25.11)pole veel Uhtjärve küla vähemalt meiepoolne osa teedelükkajat näinud. Lastel jälle koolivaba päev. Ei tea kas vallakaartilt meie küla kadunud?
Varasematel aastatel on ikka hommikuks tee puhas olnud. Tekib juba sportlik huvi mil teelükkaja meid üles leiab

Anonüümne ütles ...

oleme kannatlikud, eilne lumesadu ja tuisk ikka ei andnud võimalust teid lahti hoida, peaasi,et keegi haigetest selle tõttu ei pidanud kannatama. elektri olemasolu on isegi suur väärtus.täna hommikul traktor sõidab juba varahommikust. pea püsti

Karille Bergmann ütles ...

Kell 9.45 Saabus päästev teelükkaja.

konnula contra ütles ...

Kümmekond minutit tagasi (9.30 paiku) lükati lahti ka riigitee (Vaabina-Urvaste mõis), mis meie maja juurest mööda läeb.