pühapäev, 2. november 2008

Saab avaldada arvamust uue lipu ja vapi kohta

7. novembrini saab raamatukogudes ja vallamajas tutvuda valla uue lipu ja vapi kavanditega. Arvamust avaldada ja ettepanekuid võib ka teha, vallamajja 78 57304 või sekretar@urvaste.werro.ee.
Siin blogis võib ka muidugi arvamust avaldada, ehk tekib väike arutelu.

Vadim Fomitševi kavandid ei vastanud esialgu kõigile heraldistele nõuetele, nüüd on neid Heraldika Nõukogu näpunäidete järgi muudetud.


10 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Tere volikogul tekkis kõige rohkem küsimusi kollase tamme pärast. Või et võiks olla üldse teised värvid. Väidetavalt võib nii lipul kui vapil kasutada ainult 2 värvi, mis teeb asja ekstra keeruliseks. Kui nt oleks vapil roheline tamm kollasel taustal ja selle ümber roheline rant, kas siis näeks vapp lipul piisavalt kena välja? Aga kollane (kuldne=kuldaväärt)tamm rohelisel taustal on kah mitte päris hea. Valla praegune lipp ja vapp on aga mõlemad 4-värvilised ja ei vasta seega nõuetele. Samas paistab ainult 3 Võrumaa ov-l olema 2-värviline vapp: Võrul ja Varstul roheline-kollane, Missol roheline-hõbedane, mis minu meelest on isegi ilusam kombinatsioon. Kui tingimata on vaja 2-värvilist lippu ja vappi, siis võib mõelda sellele, et äkki kasutada neil hoopis mõnda ornamenti ning tamme pigem tulevase Urvaste logo kujunduses.
Airi

Anonüümne ütles ...

Ei saa aru? Tamme pigem tulevase Urvaste logo kujunduses.

Anonüümne ütles ...

Tamm on puu ja puu olgu roheline. Olevase Urvaste sümboliks, mille kaudu seda paika laiemalt tuntakse, om ju ikkagi tamm- no las ta sis jääb. Taustaks võib valida mis tahes teisi värve.Eks seegi maitse küsimus, kas hõbedane ja kuldne eestlasele olemuslikult kõige kohasem just on.

Airi ütles ...

Logo peale võiks mu meelest mõtelda küll. Seda seni Urvastes ei ole. Ja logo jätab hoopis rohkem mänguruumi kui lipp ja vapp (vt Võru linna logo). Meenub, et kui uut lipu ja vapi kavandit 1. korda tutvustati, siis Liivia Rebane ütles vallalehes, et meie tamm on hoopis huvitavama kujuga kui see, mis kavandil. Aga kuldne värv on praeguses kavandis sees ja kasutust leiaks see vapi peal.

Anonüümne ütles ...

Tere! Võiks kaaluda hõbedase ja kuldse kombinatsiooni, näiteks hõbedane tamm kuldkollasel vapil, lipu puhul hõbedane taevas kuldsete küngaste kohal. Künkad võiksid siiski olla laugemad, sest terav sümboliseerib teravust, voolujoonelisus aga sujuvat liikumist, pealegi jäävad lähimad vulkaanitipud tuhandete kilomeetrite kaugusele. Künkad võib kujundada isegi poku-taolisteks, siis peaks neid aga ilmselt rohkem olema...
Lembit

Anonüümne ütles ...

Pange pokumätas vapile ja asi vask. Aga praegusel variandil peaks tamm olema ikkagi roheline.

Kristjan Võrno ütles ...

toetan antud kujundust nii lipule kui vapile. Kuldne tamm sümboliseeriks ilusti meie tamme tähtsat kohta piirkonnas, selle ajaloos ja tuntuses ning roheline taust meie piirkonna rohelisi aasasid ning kaunist reljeefi.

Anonüümne ütles ...

Ilus on see, mis on loomulik ja lihtne. Püüd silma paista särava ja võltsi totrusega ei ole sugugi kena, vaid näib pigem soovina üle oma varju hüpata. Keerake praegune variant ümber ja vaadake, kuidas mõjub näiteks roheline tamm kollasel taustal. Väevispektrilt leiab ka punase, sinise, valge jne.Sümboolika olgu selgesti mõistetav. Kahtlen, kas hõbedane või kuldne tamm on kaugemalt kandi rahvale äratuntav. Praegu pakutud variandil mõjub kollane puu justkui meelevaldselt laiali venitatud latakas.

Anonüümne ütles ...

Miks mitte sinine päike ja rohelised lained... Esimene sümboliseerib taevalaotust läbi Kuldre söetööstuse suitsupilvekese ja teine domineerivat rohelist mõtteviisi, mis jõuab igasse kodusse.

Anonüümne ütles ...

Kes küll selle kujundas?