neljapäev, 15. jaanuar 2009

Päästeamet kutsub osalema päästeala loominguvõistlusel

Päästeamet ja Lõuna-Eesti Päästekeskus kutsuvad kõiki osalema päästeteemalisel loominguvõistlusel. Konkursi eesmärk on anda võimalus ennast väljendada päästeala teemadel ja populariseerida päästetöötaja elukutset ning sellele omaseid väärtusi.
Võisteldakse viies vanuseastmes: koolieelsed lasteasutused, algklasside, põhikooli ja gümnaasiumi õpilased ning täiskasvanud. Võistlustöödeks võivad olla nii joonistused, maalid, kollaažid, esseed, luuletused, meisterdused, videod kui ka helisalvestised.
„Läbi loometööde saame väga head tagasisidet, kas ja milliseid ohuallikaid märgatakse ning näiteid elust, kuidas inimeste elusid on päästetud,“ ütleb päästeala loominguvõistluse projektijuht Janek Innos Päästeametist. „Loominguvõistlus annab päästeteenistuse ennetustöötajatele ka palju ideid, kuidas ennetustööd elanikkonna hulgas paremini ellu viia”, lisas Innos.
Oma loomingutööd tuleb esmalt esitada lähimasse päästekomandosse. Parimaid töid tunnustatakse nii maakondlikult kui üleriigiliselt. Päästealal loominguvõistlust korraldatakse seitsmendat aastat. Eelmisel aastal esitati üle Eesti ligi 6000 loometööd.
Päästeala loominguvõistluse selleaastased teemad on:
1. Kujundan endale ägeda suitsuanduri
2. Veeohud suvel ja talvel
3. Aurupritsist päästeautoni
4. Ka mina võin olla päästja
5. Kui pomm plahvatab on juba hilja
6. Miks ma helistan numbrile 112?
7. Tegime koos Nubluga…
8. Minu kodukoha riskid

Võistlustööd tuleb toimetada hiljemalt 16. märtsiks lähimasse päästekomandosse.
Võrumaal annab lisainfot ennetustöötaja Maarika Loodus, tel. 518 2271, e-post: maarika.loodus@rescue.ee

Loominguvõistluse juhendi leiab Lõuna-Eesti Päästekeskuse kodulehelt: http://www.rescue.ee/20828

Kommentaare ei ole: