kolmapäev, 28. jaanuar 2009

Uus hoolekogu koos

Kuldre Kooli hoolekogu uus koosseis Margus Konnula, Henn Bergmann, Gunnar Sarapuu, Egle Oja, Merle Tombak, Kristjan Võrno, Aire Täär, Liia Prisko, Anneli Uibopuu, Kaire Jõela, pidas esimese koosoleku.

Hoolekogu esimeheks valiti ühehäälselt Merle Tombak ja aseesimeheks Henn Bergmann.

Põhimõtteliselt rohkem otsuseid vastu ei võetud.
Probleemiks nr 1 on endiselt koolimaja läbitilkuv katus, projekt ootab sügisest otsust, aga Gunnar Sarapuu majanduskomisjoni liikmena valdas arvamust, et katus tuleb igal juhul juba sel suvel ära teha, nt projekti omaosalusena.
Kristjan Võrno ettekandest selgus, et koolimaja vajab vähemalt paarikümne miljońilist investeeringut.

Kõlama jäi ka hirm haldusreformi ees, mis varem või hiljem ilmselt ära tehakse. Ja et lisaks sellele, et Urvaste valla lapsed võiksid enda lapsi põhikooli panna just Kuldresse, oleks ka oluline, et gümnaasiumisse minnakse Antslasse.
Sest gümnaasiumi ärakadumine Antslast (e reorganiseerimine põhikooliks) oleks samm ligemale ka Antsla ja Kuldre koolide liitmisele.

Samas ei ole maha maetud pillimängu õppimise võimalust Kuldre kooli juures. Kaalutakse mitmeid erinevaid variante. Ka meie laste Antsla muusikakoolis käimise rahastamise ümber. Need on ka küllalt suured summad praegu.

Oli juttu ka sellest, et Kuldre kool läheb e-koolile üle, sellest ma praegu ei oska ise küll midagi kirjutada. Põhimõtteliselt tähendab seda, et õpilaspäevik kolib üle internetti.

Järgmine koosolek on planeeritud märtsi lõppu.

MARGUS KONNULA

6 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

e-kool on väga hea asi lapsevanema seisukohalt võttes.Õpetajatele natuke lisatööd, kuid sellega harjub ja kontakt kodu-kooli vahel paraneb oluliselt.

konnula contra ütles ...

Ma pole küll ise träpselt kursis e-kooli toimimismehhanismidega, aga tundub, et see on hea.
Väike probleem on nendega, kes tõesti keskustest kaugel metsas elavad ja kellel internetti igakuiselt tasuda pole jõukohane (või pole võimalik paigaldada - ei levi ega kaablit)

Ja muidugi peaks e-kooli toetama küllalt kobe tehniline baas st et õpetaja ei peaks kuskil järjekorras ootama, et internetti pääseda

Anonüümne ütles ...

Ei saa aru, miks kardetakse uuendusi, nagu haldusreform,mis annab suuremad võimalused Urvaste vallal oma elu korraldada. Meil üksi pole isegi laenuhinnaga omaosalust katta Eurorahadele ligipääsuks. Minimaalne
omaosalus oleks 15- 20miljonit krooni, küll oleks see võimalik suurel omavalitsusel. Meie võimupatrei IRLlased on väga lühinägelikud. Ma väga loodan, et paari aasta pärast tehakse haldusrefom jõuga ära.Kaua võib!

Noor õpetaja ütles ...

Olles ise kasutanud ekooli juba üle 3 kuu võin öelda,et tegemist on hea asjaga. Siinkohal on oluline et igas klassis oleks olemas arvuti, kus õpetaja saab tunni lõpus hined ära kanda. Mina soovitaks algul katsetada ühe klassi peal ekooli, kui asi toimib siis täielikult üle minna.

Noor õpetaja ütles ...

Olles ise kasutanud ekooli juba üle 3 kuu võin öelda,et tegemist on hea asjaga. Siinkohal on oluline et igas klassis oleks olemas arvuti, kus õpetaja saab tunni lõpus hinded ära kanda. Mina soovitaks algul katsetada ühe klassi peal ekooli, kui asi toimib siis täielikult üle minna.

Anonüümne ütles ...

Ega koolipäevik jääb ikkagi alternatiivina kestma, neil,kellel ei ole internetiühendust pole küll vaja vastu olla.Kuid e-koolist saad alati üle vaadata, kui lapsel on päevik täitmata jäänud ning seal on ka muud infot, hinded kiiresti üleval jne.Põhiline ongi, et õpetajatel oleks operatiivselt võimalus ja kohustus andmed sisse märkida ja õpilase-vanemate poolt vaadatuna väga hea nendele ,kellel võimalus internetti kasutada on.