esmaspäev, 6. aprill 2009

Kevadiselt lustlik käsitöönäitus


Eile siis avas MTÜ Uue-Antsla Vanaemad rahvamaja rõdul käsitöönäituse. Õieti ei mallanud paljud inimesed algust äragi oodata ning tulid juba pool tundi varem kohale, et näitust oma silmaga kaeda.
Täiskasvanute tööd olid seekord küll pea eranditult naiste omad. Samas oli vahva, et esindatud olid kõik põlvkonnad. Just väikeste laste emad (Karmen Kroonmäe, Annika Põldsepp, Ere Ploomipuu, Pille Saar jt.) olid teinud hulga ilusaid esemeid.
Kuldre Käsitöötare laual olid peamiselt kvaliteetsed klaasehted, Urvaste Külade Seltsil oli palju puhtast lustist tehtud asju (klounikesed, paberlilled jne), aga ka kõvasti pusimist nõudnud vitsakorvid. Särtsu lisasid näitusele Kuldre lasteaia ja Urvaste Kooli laste väljapanekud.
Suurematest tegijatest jäid meelde veel Anni Mürk ja tema kootud kardinad ning Haapsalu sallid, Erika Angerma ristpistetööd, Karille Bergmanni mänguloomad. Oli näha ka seda, et peres, kus ema teeb käsitööd, on lapsedki usinad katsetama ning mitu peret oli näitusel esindatud kahe põlvkonna töödega.
Nimeliselt on väljas 27 inimese või organisatsiooni käsitöö.
Näituse korraldajad Ellen Varov ja Varje Kukker tunnistasid, et nad hakkasid juba kartma, et tööd ei mahu kitsukesele pinnale ära. Lõppeks aga on kõik asjad seatud nii, et kellegi töö varju ei jää. Rõdupiirdel troonib käsitöönäituse sajajalgne maskottloom, kel jalas paljude käsitöömeistrite kootud sokipaarid. Sajajalgsele saab kuni aprillikuu viimase pühapäevani nime pakkuda. Nime võite kirjutada näitusel selleks välja pandud kasti või – kui ei ole võimalust ise kohale minna – helistada näiteks Ellenile tel 5218603.
Näitus on avatud pühapäeviti kl 12-15 ja jääb üles vähemalt emadepäevani. Samal ajal on muuseumis väljas kalendrinäitus, mille vanim eksponaat pärineb aastast 1914. Kel rohkem aega, võib sealt leida huvitavaid retsepte, ilmatarkust ja isegi tikandimustreid.
Airi Hallik-Konnula




Kommentaare ei ole: