kolmapäev, 29. juuli 2009

Politsei hoiatab sagenenud jalgrattavarguste eest

Politsei ööpäevainfodest on näha, et eelmisel nädalavahetusel ja viimastel päevadel on sagenenud Võru linnas ja Võrumaa alevikes jalgrattavargused:
Varguste kohta laekunud avaldusi analüüside selgub, et jalgrattaomanikud on varaste töö suhteliselt kergeks teinud, sest varastatud jalgrataste seas on kõige rohkem selliseid, mis olid lukustamata või lukustamata koridorides. Vargad kasutavad ära ka võimalusi, kus lukustamata ratas on jäetud kasvõi lühikeseks ajaks kuhugi järelevalveta.

Politsei palub jalgrataste omanikke olla nende hoidmisel hoolikamad ja teha omalt poolt kõik, et varaste tegutsemist raskemaks muuta. Kindlasti tuleks jalgrattaid hoida lukustatult ning korralikke lukke kasutades paigutada need ümber ratta raami. Lukustatuna tuleks hoida ka trepikodade ja kuuride uksed, kus jalgrattaid hoitakse. Kauplusesse või mõnda asutusse asjatometusi tegema minnes ei tasu samuti jalgratast lukustamata jätta, seda isegi lühikeseks ajaks mitte.

Inimesed peaksid olema tähelepanelikumad ümbritseva suhtes ning kahtlaste isikute liikumisel teatama sellest politseile lühinumbril 110. Eriti oluline on, et politseile teataks kahtlastest kaubikutest ja järelkäruga sõiduautodest, millistest võib jääda mulje, et nad midagi passivad või ootavad.

Jalgrattavaraste kiireks tabamiseks on oluline, et vargusest teatataks politseile võimalikult kiiresti, et alles oleks jalgratta dokumendid ning osataks anda varastatud jalgratta täpne kirjeldus.

Suureks abiks politseile oleks ka see, kui inimesed teataks politseile juhtumitest, kus neile pakutakse odavalt müügikas kahtlase päritoluga jalgrattaid.

Tihedas koostöös politseiga suudame jalgrattavaraste tegutsemisele piiri panna.

Kommentaare ei ole: