teisipäev, 23. märts 2010

Pokukoda avab homme külastushooajaks uksed

Pikk ja lumerohke talv hakkab läbi saama ja ka pokud asuvad oma kuubedelt lund maha raputama, et kevadisi kelmikaid juukseid pähe kasvatada.
Kui talvisel perioodil oli Võru- ja Põlvamaa piirile rajatud Pokumaa külastuskeskus Pokukoda avatud vaid ettetellimisel suurematele gruppidele ja ürituste ajal, siis 24. märtsist alates on Pokukoda avatud kõigile külastajatele kolmapäevast pühapäevani. Mai lõpust kuni 31. augustini aga igapäevaselt.
Esimesel lahtiolekupäeval toimub Pokumaal muinasjutuvestmise koolitus. Koolitajateks on Prantsusmaalt pärit Marie Chiff 'mine ja meie oma tuntud muinasjutuvestja Piret Päär. Jutt tõlgitakse eesti keelde Triinu Guerrini poolt. Koolitusel keskendutakse juttudele, mis seotud looduse, eriti taimedega. Pokumaa giid-pedagoog Sirje Loodus-Timmi räägib koolituse lõpuks Edgar Valteri loodusest inspireeritud loomingust ning osalejad saavad ka käelist tegevust proovida.
Samal päeval kell 14 aga on kõik lapsed koos vanematega oodatud muinasjututundi, kus Marie Chiff`mine ja Piret Päär oma toredaid jutte pajatavad.
Tänavusel hooajal tuleb Pokumaa SA esmakordselt välja suveteatriga. Lasteetendus “Pokud jõuavad koju” toimub 17. -18. ja 21. - 24. juuli kl 14 ja 18 Padasoomäe talukohas. Margus Kasterpalu lastelavastust Edgar Valteri "Pokuraamatu" ainetel etendab Tartu Vilde Rahvateater. Peaosas Puukona astub üles Matti Linno. Esietendus toimub 17. juulil kl 18.
Teist aastat järjest toimub suvel Pokumaal välikontsert. Kui eelmisel aastal võlus publikut oma sisekaemuslike lauludega Jaak Tuksam, siis sellel aastal astuvad üles ansambel Öösorr koos Clinti ja Sulliwaniga. Kontsert toimub 30. juulil kl 21 Pokumaal Hauka talukohas
Aastaringselt tähistatakse Pokukojas traditsiooniks saanud pokukalendri tähtpäevi ning detsembris soojade soovide aega. Väikeses Pokus avatakse suve alguses uus fotonäitus sellest, kuidas valmisid Puuko eluhooned. Hooneid saab oma silmaga vaadata Padasoomäe õuel, erilist huvi võib pakkuda omapärane suitsusauna kasetohust aluspõhjaga lõhandik-katus, mis valmis tänu PRIA Leader toetusele.
Pokumaa SA tegeleb jätkuvalt Pokumaa edasiarendamisega. Veebruaris esitati Keskkonna Investeeringute Keskusele projekt Pokumaa muinasmetsa arendamiseks, et järgnevatel aastatel saaks Puuko valminud hoonetes ja selle ümbruses olevas muinasmetsas toimetada ning külastajaid vastu võtta.
Täpsemat infot ürituste ja Pokumaa kohta leiab kodulehelt www.pokumaa.ee
Rõõmsa kohtumiseni Pokumaal!

Kommentaare ei ole: