kolmapäev, 12. märts 2008

Uue-Antslale ja Uhtjärvele tuleb ühine külavanem


1. märtsil Uue-Antsla rahvamajas Uue-Antsla ja Uhtjärve küla koosolekul arutleti külavanema valimise ja küla arendamise üle. Kohale oli tulnud 21 inimest; 8 Uhtjärve ja 13 Uue-Antsla küla elanikku.
Kuigi Uue-Antsla ja Uhtjärve küla probleemid tunduvad olema erinevad, otsustati siiski valida ühine külavanem. Külasid ühendavad pikaajalised traditsioonid, arengukavagi on 2005 aastal kirjutatud kahe küla peale. Samuti on Uue-Antsla rahvamaja ja park heaks kokkukäimise kohaks mõlemale külale. Uhtjärve külal pole sellist kohta kõrvale pakkuda ja tekib küsimus, kas see ongi otstarbekas. Uue-Antsla küla arendamise eelistamise peaks vältima külavanemale abiks ja käepikenduseks valitav külaaktiiv, kus saab olema kummastki külast kaks inimest.
Järgmine koosolek tuleb pühapäeval 6. aprillil kell 12.00 Uue-Antsla rahvamajas, et valida külavanem ja külaaktiiv. Seniks mõelge välja oma külavanema kandidaat, võib seada ka ise end üles. Kindlasti peab olema kandidaat nõus seda usaldusametit vastu võtma. Samuti on oodatud külaaktiivi kandidaadid. Lõplik sõna külaaktiivi kokkupanemisel jääb siiski valitud külavanemale. Külavanema eesmärgiks on olla lüliks küla ja vallavolikogu vahel.
Küla arengueelistuste ja tulevikupildiga tutvumine tekitas elava arutelu selle üle, mida tahetakse näha Uue-Antsla ja Uhtjärve külas. Tekkisid mõtted, kuidas levitada infot ja kus võiks olla üleval infotahvlid. Pakuti välja, et rahvamajas võiks tegutseda huviringid kõigile - sülelastest eakateni. Tulevikku näikse olema ka kinonäitamise taastamisel rahvamajas. Selleks on võimalik fondidest taotleda toetust. Selleks, et erinevatest fondidest rahasid saada, pole tarvis suurt küla, peab vaid olema kokkuhoidev külakogukond ja head ideed. Arengukava täiendamiseks on oodatud igasugused külaelanike mõtted, olgu nad esialgu kui utoopilised tahes. Järgmisel koosolekul mõtisklemegi selle üle - kuhu ja kuidas edasi.

KARILLE BERGMANN

8 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Ikka tegevus igale eale. Urvaste koolitares on nii juba aastaid olnud. Mudilastele ja täiskasvanutele mõned päevad eraldi ja üritustel kõik koos. Väikses kogukonnas saabki ainult nii ühte hoida. Edu edaspidiseks.

Anonüümne ütles ...

Kas Uue-Antsla ja Uhtjärve külas on üldse niisugust inimest, kes tahaks ja suudaks olla valla ja küla vaheline sõltumatu eestvedaja?

Ta ei tohiks olla volikogu liige, ega seotud kuidagi vallavalitsusega. Ta peab esindama nii noori kui ka eakaid, sest just eakaid on rohkem!

Anonüümne ütles ...

olge õnnelikud, teil on Karille olemas- aktiivne ja oma peret hoidev inimene ning külavanema koolitusel ka käinud

Anonüümne ütles ...

Rolf Kiitsak külavanemaks

Anonüümne ütles ...

Ärge tehke võllanalja!!!

Anonüümne ütles ...

Mis mõttes või kelle suhtes? Kumb nimi sind nüüd ärritas Karille või Rolf

Anonüümne ütles ...

Aitäh pakkumast! Mina Rolf Kiitsak olen juba vallavolikogu liige ja see on juba üks suur ja suur rahvaasemiku töö. Selle töö kõrvalt külavanem olla on võimatu, sest siis ei saa kumbagi hästi teha. Olen harjunud kõike hästi tegama, kuid tihti kukub välja nagu alati!

Anonüümne ütles ...

uu