teisipäev, 8. aprill 2008

Urvaste vallas kaks külavanemat

Just äsja valiti Urvaste seltsimajas Kirikuküla-Koigu külavanemaks Tiiu Kungus. 13 poolt, 1 erapooletu, 1 vastu.
See pole siiski esimene meie vallas, pühapäeval valiti Uhtjärve-Uue-Antsla külavanem, kelle nime avaldame mõne päeva jooksul, kui saab kokku selle koosoleku protokoll.

3 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the Vinho, I hope you enjoy. The address is http://vinho-brasil.blogspot.com. A hug.

Anonüümne ütles ...

Paluks selgitada milleks on vaja külavanemaid ja mida nad tegema hakkavad. Kui võimalik võiks vastata ka vallavalitsuse ja volikogu liikmed.

Anonüümne ütles ...

Tere!
Üldiselt üteldes on külavanemaid vaja külale, et vanem esindaks küla arvamusi ja probleeme valla komisjonide, volikogu ja vallavalitsuse juures. Vallajuhtidele on külavanemaid vaja, et neil oleks konkreetne koostööpartner igas piirkonnas. Ma ise oleksin pooldanud seda, et külad saavad valida, kas neid esindab külavanem või küla eestseisus. Näiteks Halliste vallas täidavadki külavanema funktsiooni külaseltsid. Aga enamus arvas ikka, et tuleb valida külavanemad ja ega see ka paha variant ei ole, ehkki ma ei kujuta ka hästi ette külavanemat, kellel pole meeskonda. Praegu on küll külavanemad valitud seal, kus on meeskond taga - kõige aktiivsemates piirkondades. Statuudi tegemise mõte oli aga ennekõike see, et ka passiivsemad külad külavanema valimiseks kokku tuleksid ja kasvõi sellega juba natuke aktiivsemaks muutuksid. Külavanema statuudiga saab tutvuda valla kodulehel www.urvaste.ee> dokumendid>Urvaste vallavolikogu määrused 2007