pühapäev, 24. mai 2009

Põgus ülevaade urbanilaadast

Kolmas urbanipäeva laat laupäeval algas mureliku taeva poole kiikamisega – kas ilmataadiga sai ikka vettpidav kokkulepe sõlmitud. Aga jahedast ilmast hoolimata tuli nii kauplejaid, kui ka muud rahvast hulgalisemalt kui varasematel aastatel. Kuuldavasti oli Lõuna-Eestis samal ajal veel 5 laata, ligemad neist vast Kanepis ja Võrus.
Vaid ühel hetkel langes müügilettide peale ärevusttekitavaid piisakesi, aga see läks üle ja suurem osa kauplejaid pidas kella 13-ni vastu. Müüjaid oli meie valla igast nurgast, aga ka naabervaldadest, Saaremaalt, lihakraami müüja Lääne-Virumaalt, mulgid oma käsitööga, juba traditsioonilised Haanimehed oma püstkojaga …

Lisaks töötared – pajupilli valmistamine, kauged külalised Tallinnast Uue Maailma seltsist juhendasid postkaartide valmistamist.

Kohalike laulu-tantsunumbrite kulminatsiooniks sai Kihnu Virve pereansambli esinemine, mida vürtsitasid Virve jutustused oma värvikast elust.

Koduveinide degusteerimisel valisid mekkijad 18 veini hulgast välja veini nr. 15, mille autoriks Urvaste kogudus ja mille koostist UVrL ei suutnudki välja peilida. Ilmselt oli tegu huvitava seguga, millest ei puudunud nt maasikas. Laadaloteriisid sai vähemalt kolmest lauast osta.

MARGUS KONNULA


1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

SÜDAMEST TÄNUD KORRALDAJATELE KÕIKIDELE.
Ka oma kultuuriprogramm oli hea, TIIU meie tantsumemm on tantsima pannud kolm põlvkonda ja Erma oskas kogu programmi ilusti ühendada. Jõudu ja jaksu omakultuuri viljelejatele. Meie ümber on nii palju andekaid inimesi.
Kahju, et käsitööd väga vähe ostetakse, ikka rohkem toitu.
Loodan, et käsitöö tegijad ei heida meelt ja jaksavad ikka edasi teha.