teisipäev, 10. juuni 2008

Sain täna tähitud kirja - nautige teiegi selle sisu

URVASTE VALLAVALITSUS

Margus Konnula
Ruhingu küla
Urvaste vald
Võrumaa

Meie 06.06.2008 nr 12-2/484
Valla lehe tellimise lõpetamine

29. mail 2008 aastal toimus Urvaste vallamajas koosolek teemal „Artikli omavoliline korrigeerimine“. Seitsme Urvaste Vallavolikogu liikme poolt koostatud artiklit on põhjendamatul ning arusaamatul moel toimetatud. Toimunud koosolekul vallavolikogu liikmed ja vallavalitsuse ametnikud pakkusid erinevaid lahendusi kuid toimetaja ei tunnistanud oma viga ega näidanud ülesse soovi probleemi lahendada.
Urvaste Vallavolikogu enamuse liikmete soovist tulenevalt teatab Urvaste Vallavalitsus, et ei soovi Teie käest enam tellida Urvaste valla lehte alates juuni kuust 2008.
Lugupidamisega
Lembit Luts
Vallavanem

11 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Mis sa kostad...
Kahju. Üks asjalikumaid vallalehti üldse.

Anonüümne ütles ...

Täpsustuseks niipalju, et nimetatud koosolekul viibisid volikogu Res Publica nimekirja liikmed ja Aivo Värton. Minu kutsus vallasekretär ka - ilmselt siis vallalehe kaastoimetajana, mite volikogu liikmena. Sest ülejäänud volikogu liikmeid - Peetar Tarikat, Siimo Kolgat ja Rolf Kiitsakut - sellest koosolekust ei teavitatud. Kui küsisin, miks ei ole kohal kõiki volikogu liikmeid, siis öeldi, et kutsutud on ainult need, kes pöördumisele "Hea vallakodanik" (viimases vallalehes) alla kirjutasid.

Anonüümne ütles ...

Vabandust, kogemata saatsin oma postituse anonüümsena.

Anonüümne ütles ...

mis probleemi lahendamist sa ikka soovid, kui volikogu liige soovib toimetaja põlema panna. karta on, et uuest lehest tuleb üks kole seinaleht ja muud midagi.

konnula contra ütles ...

Probleemi lahendamise võimalike võimaluste selgitamine läheb ilmselt edasi erapooletute ekspertide kätte.

Anonüümne ütles ...

Hea (loe: erapooletu) toimetaja poleks teksti toimetades sellist viga teinud.

Anonüümne ütles ...

Tuletan veel meelde, et see 7volikogu liikme pöördumine saabus toimetusse esmaspäeval, mil leht pidi juba trükki minema. Vallalehe tegemine on väga pingeline, sest suurem jagu infot saadetakse lehele napilt enne trükkiminekut, mitte väljahõigatud tähtajaks. Sellepärast saan ma toimetajast aru ka, et ta vigadest pungil lause lihtsalt välja jättis. Kui oleks olnud rohkem aega, ei oleks pruukinud nii juhtuda. Lause, mis välja jäi, oli ju sõna-sõnalt selline: 4. Hääletamise hetkel oli järelpäringule Keskkonnaministeeriumist vastus saanud, nimelt palus Maa-amet meil ennem seisukoha võtmist, oodata ära just Keskkonnaministeeriumi vastus?
Samas on vale väide, justkui poleks toimetaja koosolekul näidanud üles soovi probleemi lahendada. Niikaua kui ma ise kohal viibisin, oli küll raske volikogulaste etteheidetelaviinis (mis ei puudutanud kaugeltki ainult nimetatud pöördumist) mingit mõistlikku kompromissi leida.

Anonüümne ütles ...

Kas volikogu on nüüd siis 6 liikmeline või kui teisi ei kutsuta? No on jura, Margus, võta see meeletu inimeste lahtilaskmine üles ja too avalikkuse ette.

Anonüümne ütles ...

Airi mis ajast sina lehte toimetad, et tead nii hästi?

konnula contra ütles ...

Airi kõrgharidusega ajakirjanikuna on väga oluline tegelane vallalehe tegemise juures. Ja tegelikult oli just tema põhjus, miks Kurmet meile tegi ettepaneku vallalehte teha. Mitte mina.

Mina olen sebija ja lugude kokkukorjaja ja arvutaja, et kõik ära mahuks. Ka ajan ma rahaasju ja kirjutan arveid.

Kui ma teeks lehte üksinda, poleks tulemus nii hea.

Ja kust Airi teab, et lood viimasel hetkel kohale jõuavad.
Tegelikult on asi pidevalt nii, et ma olen viimasel päeval väga närviline ja seletan pidevalt: ma ei saa lehte veel kokku panna, sest mul on see ja too lugu veel puudu.

Anonüümne ütles ...

Aga mis saab inimestest kelle kaevud tulevikus tõesti tühjaks jäävad. Kas volikogu koorekiht tassib siis pangedega vett või! Kuidas võib nii inimvaenulik olla. Igatahes tuleks seda praegu vabariiklikes ajalehtedes kirjutada ja ka respublika erakonda tevitada. Samuti tuleks Võrumaa Teatajas see põlema paneku jutt avalikustada, häbi!!! Selle asemel lastakse hoopis vaieldamatult vabariigi parim vallalehe toimetaja lahti.