neljapäev, 5. veebruar 2009

Kohalikud soovivad Urvaste vallavanema jätkamist

Urvaste valla külaaktivistid on vastu senise vallavanema Lembit Lutsu umbusaldamisele, mis on kavandatud reedeks, 6. veebruariks.
Suur hulk vallaelanikke on veendunud, et praeguses olukorras, kus valimisteni jääb vaid 8 kuud, on selline tegu mõttetu ning vähendab Urvaste valla jätkusuutlikkust. Samuti on vallavanema umbusaldamiseks toodud põhjendused üldsõnalised ning otsitud.
2 aastat ja 5 kuud ametis olnud Lembit Luts on näidanud ennast hea juhi ja meeskonnatöö tegija ja ühiskondlike organisatsioonide partnerina. Tema eestvedamisel on möödunud aastal suurematest projektidest valminud Pokukoda ja lõpetatud Uue-Antsla rahvamaja rekonstrueerimistööd. Veel enam ettevõtmisi on aga algatatud ning vallavalitsuse ootamatu ümberstruktureerimine hävitab olulise osa senitehtust.
Ka majanduslanguse tingimustes on vallavalitsus koostöös volikogu komisjonidega koostanud tasakaalus eelarve ning vältinud laenude võtmist.
Umbusaldusavaldus oleks ülekohtune ja vastutustundetu valla elanike suhtes.
Mitmed valla kodanikuühendused (MTÜ Urvaste Külade Selts, MTÜ Uue-Antsla Vanaemad, seltsing Roheline Urvaste) ning vallavolikogu arendus-ja keskkonnakomisjon on saatnud või saatmas vallavolikogule avaldust põhjendustega, miks ei tohiks vallavanemat välja vahetada. Samuti koguvad külaaktivistid senise vallavanema jätkamiseks toetusallkirju vallaelanikelt.
Urvaste Vallavolikogu algatas umbusaldusmenetluse volikogu korralisel istungil möödunud reedel.

Kommentaare ei ole: