reede, 6. veebruar 2009

Urvaste vallavanema umbusaldamine lükkus edasi

Vallavanem Lembit Luts

Tänasel (6. veebruar) Urvaste vallavolikogu erakorralisel istungil oli päevakorras praeguse vallavanema umbusaldamine ja uue vallavanema valimine.
Istungi alguseks oli aga selgunud, et vallavanema umbusaldamiseks on vaja kahte lugemist, seega jäi uue vallavanema valimine päevakorrast välja. Opositsiooni kuuluvad liikmed Airi Hallik-Konnula ja Rolf Kiitsak tõid aga välja valla uuest põhimäärusest punkti, mille kohaselt oleks umbusaldusavalduse algatamiseks pidanud esitama eelnõu, mida aga eelmisel istungil ei tehtud. Seega ei saanud täna läbi viia ka esimest lugemist.
Volikogu IRLi liikmete 6 häälega otsustas siiski esimese lugemise läbi viia. Vastu olid Hallik-Konnula, Kiitsak, Tarikas ja Värton. Siimo Kolga istungist osa ei võtnud.
Seepeale tõstatasid umbusaldamise vastased küsimuse, et mis saab vallavolikogu otsustest, mis lähevad põhimäärusega vastuollu. Vallasekretär Marit Seesmaa nentis, et sel juhul lahendab asja kohus. Siis kuulutas volikogu esimees Margus Klaar välja viieminutilise vaheaja, mida hiljem pikendas 10 minuti jagu.
Opositsionäärid Kiitsak ja Hallik-Konnula valla põhimääruses järge ajamas

Seejärel jätkati istungit uue päevakorraga. Gunnar Sarapuu IRList luges umbusaldusavalduse ette, põhjusena oli toodud koostöö puudumine Urvaste vallavolikoguga. Seejärel kuulutas Klaar välja volikogu erakorralised istungid kolmapäeval 11. veebruaril ja reedel 13. veebruaril, mil peaks toimuma umbusalduse esimene ja teine lugemine.
Vallavanem Lembit Lutsu toetuseks oli vallaelanike käest korjatud 201 allkirja, lisaks esitasid oma toetuskirjad Urvaste Külade Selts, seltsing Roheline Urvaste, Uue-Antsla Vanaemad, Urvaste vallavolikogu arendus- ja keskkonnakomisjon ning Urvaste valla töötajad ja ametnikud.

23 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Paratamatult tuleb kõrvu laul: "Ja minu najal vaid seisab see terve tsirkus koos. Ma hoolsalt raamatuid täidan, areeni all büroos. Kui tahan peatub lõvi tallena siin. Kui tahan kõik kolm karu minema viin. Kui tahan nööri mööda rahvakuntsnik käib."

Selline on Urvaste valle elu praegu :)

Anonüümne ütles ...

Viha on nii suur, et ollakse valmis umbusaldama ka endi poolt vastuvõetud määrusi rikkuma. Seda jama kõrvalt vaadates on tunne, et umbusaldajatel ei ole peale vingumise küll muid võimeid. Kui ikkagi volikogu oleks seadnud koolimaja katuse nii arengukavas kui eelarves esikohale oleks ta ka juba vahetatud. Urvastes on seatud prioriteediks number üks aga vallavanemate vahetus. Korralikult tööd tehes oleks võidud katus olla vahetatud juba abivallavanem Antsi ajal. Nüüd ei ole üldse kindel kas vallavanem Antsi seda suudab. Muidugi peale eilset järjekordset tööõnnetust võiks IRL kamp tagasi astuda, rääkimata Hr Kolgast kes ei julgenud üldse välja ilmuda.

Anonüümne ütles ...

Contra, tee sellest tsirkusest laul järgmises Erisaates. Ja kusagil võiks kirjutada pika artikli eetikast, töökusest ja aust Urvaste moodi, kus saaksid sõna kõik endised ametnikud alates 2002.a kuni tänapäevani välja. Las nemad ISE ka räägivad, kui hingehaavad on muidugi paranenud.Ei kujutagi ette, mis tunne on näiteks jõululaupäeval vallandamisteate saamine, mida tundsid kõik need hilisemad kuue aasta jooksul omal soovil lahkunud ametnikud, kuidas nad Urvastet nüüd meenutavad jne.

Anonüümne ütles ...

Naabervald tahab ehitada omale rahvusvahelist motokeskust, aga Urvaste tase küündib ainult koolikatuseni. Kaugemale unistada ja mõelda ei osata. Vallavanemale heidetakse ette, et ta tegelevat liiga palju Pokumaaga, aga Pokumaa ongi valla arengu osa, mis toob raha ja töökohti ning tuntust. Koolikatused ei ole areng vaid tehniline küsimus, vallavanem peab tegelema ikka kaugemale ulatuvamate asjadega. Sellise suhtumisega jääb Urvaste tihenevas konkurentsis kaotajaks.

Anonüümne ütles ...

vallaametnike toetuskiri on küll kõva sõna, tähendab inimestel on õigluse nimel julgus välja astuda.
Usun, et vallavanem kahetseb ainult seda, et sissetulnud raha kulutas kõik rahvamaja peale, seal oleks võinud mõni euroremont oodata ja oleks oma koolimaja katus korda saanud.Ja küllap saab ka see korda. Kristjan on tubli ja asjalik. Andke talle aega sisse elada ja mitte jälle uusi vahetada.

Anonüümne ütles ...

Nalja tegemine on see kõik. Miks vallavanemale umbusaldust avaldatakse, kui volikogu esimees ei suuda ühte volikogu istungitki korralikult läbi viia? AInult pausid ja paberite ümbertrükkimine. Häbi!!

Anonüümne ütles ...

Anna aru ,meile kõigile! Meie, Urvaste valla rahvas, oleme ju ise volikogu valinud ja alates 2002 aastast oleme tunnistajad selles, et volikogu on rahulolematu iseenda poolt valitud ametnikega. siin on mõtlemisainet ja nüüd kui on ainult pool aastat jäänud uute valimisteni peaks ikka nii palju pingutama ,et sellel hooajal jälle Urvaste valla uut vallavalitsust kujundama ei hakataks.Ja meie ise selle valla elanikud sügisestel valimistel peaksime lahtiste silmadega enda ümber vaatama kui valime oma esindusse inimesi ,et nad oleks võimelised koos ja kaklemata meie väikest kogukonda arendama. Vaadates kõrvalt kõikide aastate lugusid valla juhtimises siis üks ärategemine käib. Miks? Kas eestlasena peame kogu aeg üksteist närima. See viib meid ainult hukule. Paratamatult peame lõpuks teiste valdadega liituma kui omade seast ja keskelt arendajaid ei tule. Näen selget sallimatust nende inimeste suhtes kes on tulnud väljast. Mõtleme koos kuidas tuleksime koos toime valla arenguga ja eluga.Arukat mõistust meile kõigile. Seenior elanik Urvast vallast

Anonüümne ütles ...

Julgus ausate ja õiglaste vastu välja astuda on siiani lõppenud julgete ametnike lahkumisega ja seda ikka ""omal soovil"", eneseväärikus lõpuks võidab.
Koolikatus on loomulikult kõige tähtsam, sest muidu sajaks ka palli mängides vesi selga, haigused kiired tulema ja umbusaldused jääksid unarusse. Ja Vaabina raamatukogu on teine tähtis koht, sealses õdusas rahus süda hõiskab: ilus, oled, Eestimaa!

Anonüümne ütles ...

Kindlasti on volikogul umbusaldamiseks ikka mingi põhjus ka olnud, lihtsalt niisama ajaviiteks sellist skandaali ei korraldata. Kuuldavasti on vallavanema teadmisel ja kaasabil Pokumaa rahadega laristavalt ja teatud isikute isiklikke rahakotte rõõmustavalt ringi toimetatud. Küsida võib ka rohelistelt, nenad ju sama usku vallavanemaga. Rõõmustage vallakodanikud, teie maksud on "paigas" ja katus ikka paikamata rõõmuks koolilastele.

Anonüümne ütles ...

Loba! Ma küll maalt ja hobesega aga lugeda mõista ja põhjus umbusaldusõl om hoobis koostüü puudumine nondõ ilosatõ ja tarkuga.
Raha vargusõst olõõs jo juttugi sääl volikogun.Ja kaege et inemiste massu hoobis ti tsirkusõ läbiviimisess ei kulu. Vot nii kaege.

Airi ütles ...

Ma palun kõigil, kellele valla areng korda läheb, suhtuda äärmiselt ettevaatlikult igasugustesse kuulujuttudesse. Neid toodetakse viimasel ajal vallas nii palju, justkui oleks vastav vabrik kusagil tööle pandud. Loodetavasti koosneb selle "ettevõtte" juhtkond siiski vaid mõnest üksikust inimesest. Minge küsige nende juttude levitajatelt fakte ja paluge volikogu liikmetel (nii koalitsioonist kui opositsioonist)neid nn fakte valla raamatupidaja juures kontrollida!

Anonüümne ütles ...

Ei leiagi enam sõnu. Tule taevas appi! Inimesed, mõelge väga tõsiselt järele, kas peaksite sügisestel valimistel jälle valima neid opositsiooni kuuluvaid kodanikke. Nad ju lausa takistavad valla arengut. Ärge minge enne valimisi nende naeratuse, käepigistuse või mõne lubaduse õnge. Vaadake ringi kasvõi naabervaldade hulgas, kus on vallavanemateks ühed ja samad vallavanemad aastaid. Seal läheb elu ka edasi. Kogu aeg kõiki minema lüües ei saagi arengut toimuda.

Anonüümne ütles ...

Vabandust, eelmises kirjutises lipsas sisse viga, koalitsiooniliikmeid oli mõeldud opositsiooni asemel. Ikka härrasid Klaari, Sarapuud, Rootsi, proua Zirku jne. ei soovitanud uuesti valida.

Anonüümne ütles ...

Inimestel on õigus valida, keda nad tahavad. Paratamatult on väikese piirkonna probleemiks see, et kellel suurem suguvõsa või sõpruskond, sellel ka rohkem valijaid.
Mõttetu on siin promoda, et ärge valige seda ja seda inimest. Valitakse ikkagi lõpuks inimesed, keda teatakse ning kes rohkem jama kokku lubab. Vanad inimesed valivad vanade nimede järgi ja noored valivad (kui valivad) tutvuste järgi.
Ega minule ka meeldi, mis vallas toimub, samas ei tasu ainult hurjutada ja tagarääkida.

Tuleb see, mis tulema peab. Kas see ka on õige või vale, näitab tulevik.
Loodan vallale parimat!

M.

Anonüümne ütles ...

naljamehed

Anonüümne ütles ...

Kui Pokumaa rahadest oleks kadunud kasvõi 2 krooni, siis arvestades meie volikogu usinust, oleks kutsutud kohale juba Kapo, majanduspolitsei ja kes iganes. Seega ei tasu uskuda igat kuulujuttu

Anonüümne ütles ...

Opposiotsiooniline koalitsioon: Olgu, mis on, aga meie olema vastu!

Anonüümne ütles ...

Olgu mis on aga selgitusest jääb puudu.Rolf võiks rohkem selgitada mitte mustata.Kaugemale paluks ikka oma ninaotsast.

Anonüümne ütles ...

Selgitustest need saamatud IRLlased aru ei saa,sest nad täidavad pimesi oma ülemuste käske. Valla areng neid ei huvita. Väga ilusti kajastus see viimasel 06nda veebruari volikogu istungil.Isegi volikogu materjalide väljatrükkimine esimene kord ei õnnestunud! Mis muud kui saamatus!

Anonüümne ütles ...

Kapo-laste kutsumisest oleks ehk abigi, sest siis saaks ükskord selgust, mis vallas TEGELIKULT toimub.

Anonüümne ütles ...

Kapo-laste kutsumisest oleks ehk abigi, sest siis saaks ükskord selgust, mis vallas TEGELIKULT toimub.

Anonüümne ütles ...

Rolf ole viisakas,ära lahmi.

Anonüümne ütles ...

Rolf, palun sind kasvõi põlvili, tee mis sa teed, aga ära viisakas küll ole. Seda komejanti ei saa viisakalt võtta kui terve Eesti naerab.