kolmapäev, 4. veebruar 2009

Urvaste külakoosolekul

Oli kohal 28 inimest Urvaste kandi küladest (Urvaste, Kirikuküla, Koigu, Ruhingu), aga ka teistest küladest, sh volikogu liikmed Mati Antsi ja Valdur Roots, vallavanem Lembit Luts ja abivallavanem Kristjan Võrno.
Otsustati teha korda Kirikuküla bussijaam (vahetada katusel eterniite, korrastada kemps), tööd loodetakse läbi viia vabatahtlikega ja kasutada materjali jaoks valla eelarves olevat kandiraha. Samuti vajab hädasti paviljoni Koigu küla rahvas. Praeguse valla eelarve projektis oleks raha kas 2-3 paviljoni jaoks. Arvati ka, et võiks olla terves vallas ühtses stiilis nägusad ja lihtsad bussipaviljonid, aga mitte klaasist, vaid pigem puust.

Airi Hallik-Konnula tutvustas täiendatud Urvaste kandi 2009. a tegevuskava,mis kiideti heaks 21 poolt, 4 erapooletu ja 1 vastuhäälega. Üks olulisi asju on külaköögi käivitamine, aga kindlasti tahetakse jätkata urbanipäeva laada, 1. juuni perepäeva jm. traditsioone. Kõige kulukamn ettevõtmine on seltsimaja jupphaaval renoveerimine, milleks loodetakse raha saada erinevatest fondidest.

Mõisa rahvas avaldas soovi saada ka endale pakendikonteiner ja prügikonteiner, vallavanem Luts ütles, et kõigepealt tuleb ära oodata maakonna jäätmehoolduskava valmimine, mille koostamisel ka Urvaste vald kaasa lööb.

Airi tutvustas ka vallavalitsuse toel valminud Urvaste seltsimaja projekti. Arutelu käigus selgus, et paigutuse osas on küllalt lahtisi otsi - kas saab arvutiruumi raamatukogu kõrvale kolida, millist tuba on Käsitöötare all tegutsevatele portselanimaalijatele vaja, milline täiendav küte hakkab majas olema.
Aga elektri, ventilatsiooni ja kanalisatsiooni peale on projekt tehtud. Vastuseid PRIAst oodatakse.

Kommentaare ei ole: