kolmapäev, 18. veebruar 2009

Selgusid Võrumaa vapi- ja teenetemärgi saajad

Võru Maavalitsuse pressiteade18.02.09
Tänavusel aastal pälvisid Võru maakonna vapi- ja teenetemärgi koorijuht ja pedagoog Heino Pehk ning sporditegelane Rein Kaiv.

Võrumaa vapimärgi nominent Heino Pehk on Võru Muusikakooli õpetaja, koorijuht ja pedagoog, Võru meeskoori peadirigent. Tema juhatatud kooridel on olnud ja on jätkuvalt tähtis osa kultuurilise keskkonna loomisel maakonnas.

Võrumaa teenetemärk omistati Rein Kaivile, kes töötab Väimela Spordiklubi juhina. Tema elutööks saab pidada Väimela spordielu kujundamist alates 1960-ndatest aastatest ja sellest ajast on ta oma aktiivsusega positiivselt mõjutanud kogu Võrumaa spordielu.

Lisaks omistati maakonna aastapreemiad järgmistes kategooriates: parim kultuurielu edendaja, parim hariduselu edendaja, parim omavalitsus- või riigiametnik, parim sotsiaal- või tervishoiutöötaja, parim maaelu/ külaelu edendaja või mittetulundusühing.

Parim kultuurielu edendaja on Triinu Ojar - Võru Instituudi projektijuht, kes aitas valmistada ette ja viia läbi esimest võrokeelset laulupidu „Uma Pido“.

Parima hariduselu edendaja tiitel omistati Kääpa Põhikooli direktorile Enn Viitkinile. Ta on töötanud Kääpa Põhikoolis alates 1994. aastast õppealajuhatajana ja direktorina. Enn Viitkini eestvedamisel on Kääpa koolis, koostöös omavalitsusega välja kujundatud, kaasajastatud õpikeskkond.

Maakonna parim riigiametnik on Vadim Mitroškin - Võrumaa Kutsehariduskeskuse kvaliteedidirektor. Vadim Mitroškin on aidanud luua Võrumaa Kutsehariduskeskustest õppiva organisatsiooni, kooli. Tänu tema tööle on paljud oma eriala hästi tundvad spetsialistid andnud panuse piirkonna konkurentsivõime tõstmisesse.

Parim maaelu edendaja on Evi Zirk - Vaabina raamatukogu direktor. Evi Zirk on üle kümne aasta juhatanud MTÜ Kuldre Käsitöötare tegevust, aktiivselt osalenud ja tegutsenud kohaliku elu edendamisel.

Lisaks omistati aunimetus „Julge tegu“ Alari Otsale - Võru Kreutzwaldi Gümnaasiumi 8-b klassi õpilasele, kes 15. jaanuaril 2009. aastal päästis kaks oma kooli algklassiõpilast uppumisest.
Võrumaa ettevõtetest leidsid tunnustuse:

Võrumaa Ettevõtluse Suur Vedur - AS Rauameister (juht Harry Rantala). AS Rauameister on läbi aastate stabiilselt kasvanud ja majanduslikult edukas ettevõte, mis mitmel järjestikkusel aastal andnud olulise panuse Võrumaa arengusse. Ettevõttes töötab 82 inimest.

Võrumaa Ettevõtluse Väike Vedur - AS Ehitusvara (juhatuse liikmed Meelis Hüvato, Indrek Heliste). AS Ehitusvara on stabiilselt kasvanud, ehitanud välja oma tootmiskompleksi ja loonud uusi töökohti. Ettevõttes töötab 28 inimest.

Edukas Startija - OÜ Sisustuskoda (Peeter Plakk ja Valter-Johannes Sirge). Kiiresti kasvanud ja edumeelne ettevõte tisleri- ja mööblitoodete valdkonnas.

Maakonna vapi- ja teenetemärgi ning aunimetuste saajad kuulutatakse pidulikult välja teisipäeval, 24 veebruaril algusega kell 16.00 algaval maakonna ja omavalitsuste liidu pidulikul kontsert-aktusel Puiga Rahvamajas

Kommentaare ei ole: