esmaspäev, 20. august 2007

Põhjalik teatriraamat lihtsale inimesele




Zoja Mellov, kes on kümneid aastaid juhendanud näiteringe, lavastanud ja ise näidelnud (professionaalsetes teatrites), on talletanud nüüd oma kogemuse, teadmised ja loetud kirjanduse üheks tervikteoseks.
Raamat käsitleb teatrimängu võimalusi lasteaias, koolis ja huviringis. Mõtteliselt jaguneb raamat kaheks. Esimene osa sisaldab metoodikat, teine osa 18 näidendit. Repertuaaris leidub mängimiseks sobivat nii lasteaia- kui ka kooliealistele. Näidendid on Zojal kõik endal lavastatud, peamiselt Kuldre kooli näiteringi õpilastega ja lasteaia lastega.
Raamatuga kaasas oleval plaadil on etenduste muusika. Hästi erinevates žanrites, klassikast kuni meelelahutusliku muusikani. Muusikapalad on nummerdatud ja näidendite tekstides vastavas kohas märgitud.
120-leheküljelises raamatus on ohtralt toredaid värvilisi pilte, eriti palju üllatusi võivad sealt leida Kuldre lapsed. Neisse on kätketud lausa Kuldre näitetrupi ajalugu. Esimese Kuldre Kooli näiteringi lapsed, kes 1996. a tulid peale maakondliku ülevaatuse ka vabariiklikul kooliteatrite festivalil esimeseks, on nüüdseks juba üsna suured, mitmed neist jätkavad kooliteed ülikoolis ja kutsekoolides.
“Teatrimäng lastega” avalik esitlus tuleb 29. septembril, Saku suurhallis raamatumessil.

pikemalt augusti vallalehes

Kommentaare ei ole: