esmaspäev, 15. oktoober 2007

meie vald boccias esindatud




Elve Kroonmäe Toku külast on Võrumaa Invaühingu võistkonnaga Tamula sel aastal kaasa teinud mitmetel boccia-turniiridel. Boccia on sisuliselt nagu petank - visatakse nn märkpall platsile ja siis peab sellele mängupallid lähemale viskama kui konkurendid.
Erinevus petankiga on näiteks pallide materjalis – need on puust või nahast. Kuigi Elve hinnangul on nn õuepallid puu kohta liiga rasked.
Ka on reeglid paindlikumad – vaegnägijad võivad kasutada assistendi abi, palli võib visata nii oma jalgade pealt kui ratastoolist. Kellel käed nõrgad võib palli heitmiseks renni kasutada. Aga kuigi boccia-turniirid toimuvad invasportlastele, on see Elve meelest ka täiesti tervetele sobiv mäng.
Tamula (koosseisus veel Valev Vaikmets ja Milvi Laur) oli edukaim võistlus maikuus Ööbikuorus peetud karikavõistlustel, kus saadi Narva ja Tartu järel 3. koht. Võideti näiteks ka Raplat, mis Elve Kroonmäe sõnul Tartu kõrval üks Eesti tugevamaid võistkondi.
Elve kavatseb edaspidi kõigil boccia-võistlustel (ka individuaalsetel) osaleda. “Ma ei tea, mis peaks juhtuma, et minemata jääks,” ütleb ta.

Kommentaare ei ole: