esmaspäev, 22. oktoober 2007

TÕN tuli koju kätte


Täiskasvanud Õppija Nädal (TÕN) jõudis tänavu esimest korda ka päris pisikestesse küladesse. Võrumaal peatus TÕNi buss Tsoorus, Osulas, Tsolgos ja Urvastes. Bussis oli ohtrasti infomaterjale koolituste kohta ning Andrase projektijuht Marika Lunden tutvustas kasulikke internetisaite. Lunden tundis huvi, millistest koolitustest ollakse külades huvitatud. Urvastelased mainisid peamiselt inglise keelt ja tunnistasid, et koolitusel saaks käia ainult siis, kui see toimub kodu lähedal.
Pärast seda jätkus töö siseruumides. TÕNi Võrumaa koordinaatori Merike Ojasooga oli kaasas Merike Kalda Võrumaa Tööinspektsioonist, kes ärgitas nii töötajaid kui tööandjaid töövaidluse puhul inspektsiooni poole pöörduma. Nõu ja abi õigluse jaluleseadmiseks saab sealt tasuta. Õpibussi tiim pakkus ka kohvi, küpsiseid ja TÕNi komme.
Edasi jätkus töö kohalike eestvedamisel. Erna Tolmov juhendas portselanimaalijaid ja Tiiu Jõgiste pärlitöö tegijaid. Urvaste raamatukogus oli väljas Kuldre Käsitöötare portselaninäitus. Nii said algajadki aimu, kuhu hobikorras maalimisega välja võib jõuda.

AIRI HALLIK-KONNULA

Kommentaare ei ole: