esmaspäev, 1. oktoober 2007

Tea Pärnik ei võistle, kuid võidab!




Tartu Maratoni nelikürituse kokkuvõttes sai naistest teise koha Tea Pärnik, keda meie valla rahvas tunneb ehk rohkem neiupõlvenime Tell järgi.
Keskkonnaministeeriumi Tartumaa keskkonnateenistuse jäätmespetsialist ja vastne sotsiaalteaduste magister EMÜ keskkonnamajanduse erialal ei ole kodukanti Kuldret unustanud, sest tema ema ja vanavanemad elavad kõik Urvaste vallas ning sel sügisel oli Tea abiks ka kartulivõtmisel. Muide, trenni teeb Tea rohkem koos lastega aega veetes, et eeskuju anda. Ja ka võistlustel ei mõtlegi ta võimalikult hea koha peale - tema eesmärk on võistlustrass naudinguga läbida. See-eest aga osaleb ta üle nädala võistlusel. Võistlus ongi hea treening, väitis Tea. Päris iga nädal küll ei jõuaks võistelda, puhtfüüsiliselt, ütleb ta oma vanusele viidates. Talvine
suusamaratonide sari Estoloppet, kus läks viiest võistlusest neli arvesse, oli päris
kurnav.Korralikku lumist talve on ju vähe, kõik, kes tahavad suusavõistlust korraldada, peavad lühikese talveperioodi sisse ära mahtuma ja armastus suusatamise vastu ei lase Teal peaaegu ühestki Eestimaal toimuvast suusamaratonist loobuda.Estoloppeti Tea Pärnik sel aastal koguni võitis, mis on üks suuremaid saavutusi, sest II ja III kohti on juba piisavalt. Tartu Maratoni aastakokkuvõttes on sel aastatuhandel juba kuus korda esikolmikus oldud. Sellise edu saladus peitub mõnevõrra ka tõigas, et kõvemad tipud onomale alale spetsialiseerunud ja näiteks rattaprofid jooksurajale ei kipu.
Tartu Maratoni nelikürituse sarjas kuulus Tea võiduka Areal teami võistkonda, mille eestvedajaks on Pärnikute perekonnapea Jüri. Tiimi kuulumine on ka eriti hea viis oma sõpradega suhtlemiseks ja aja veetmiseks.
Areal teamiga võideti ka seiklusspordi sarja kõik neli osavõistlust. Seiklussport on Tea hinnangul kõige vaheldusrikkam ja põnevam spordivõistlus, kus tuleb oma neli tundi naiskonnaga metsas mütata, igasuguseid vaheldusrikkaid lisaülesandeid lahendada ja oma oskusi proovile panna; näiteks suurt traktorikummi maastikul mitusada meetrit veeretada, ületada jõge vee kohal olevat trossi mööda, täpsusviskeid sooritada jne.
Tartu Maratoni neliküritus koosnes sel aastal 63 km suusamaratonist, 126 km rattarallist asfaldil, 23 km jooksust ja 87 km rattamaratonist kruusa- ja
metsateedel. Kui veel nelikürituse läbinute nimekirja (kokku 415) silmitseda, siis 21 rida Tea Pärnikust allpool on 106. Valmer Kolk, endine urvastelane, kes elab praegu Tartumaal Vara vallas, on aga koos tütre Kristiga iga-aastane ümber Uhtjärve jooksja.

MARGUS KONNULA

Kommentaare ei ole: