reede, 27. märts 2009

Kas Kuldre noortetuba on vaja - ootame eriti noorte avamusi!

Praegu on teoksil Kuldre noortetoa projekt, mida veab kooli õppealajuhataja Heli Kuulmets. Noortetuba tuleks vallamaja keldrisse, selle remontimisele on plaanis kaasata ka noori.
Noored saaksid seal peale kooli, õhtuti ja nädalavahetustel aega veeta. Tööl peaks olema noorsootööspetsialist, kes nendega tegeleks, kirjutaks erinevateks tegevusteks projekte ja vaataks, et kord majas oleks.
Ideaalis oleks seal võimalus mängida lauamänge, lugeda (raamatud, ajakirjad), koroonalaud, pinksilaud, arvuti, televiisor, muusikakeskus, lahe muusikategemise võimalus, mida ükskord „Tomi juures“ tutvustati, kööginurk, meisterdamise võimalus jms.
See oleks küll terve valla noortekeskus, aga põhiliselt mõeldud Kuldre lastele. „Uue-Antsla omad käivad kultuurimajas, Urvaste omad seltsimajas, aga Kuldre omadel pole ju kusagil käia. Maal on liikumisvõimalused väga piiratud ja ega sa ei saada ju last omapead pimedas kuhugi teise külla noortekeskusse,“ ütles Heli Kuulmets
Praegu on raha vähe, ja täiendava noorsootöötaja tööle võtmine kahtlane. Noortekeskuse remondiks kirjutatud projekt on samuti veel esitamata, enne on vaja selgitada noortetoa vajadust, mida saab kommenteerida ka siin blogis.

4 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

kas ikka ei oleks võimalik kõike seda teha valla oma koolimajas, maja on ju köetud ja tühi nendel aegadel, kui lastel vaba aeg on.
Kui nagunii vajatakse järelevaatajat, siis saaks ka koolimaja noorte tegevuseks kasutada.
Arvutiklass, võimla jms on koolil olemas ja need ju meie enda valla lapsed kõik, kes koos käivad.
Selge see, et noored peavad ise oma soove väljendama ja lapsevanemad kaasa aitama.

Anonüümne ütles ...

Seal peab eesotsas olema tugev juht. Praegu Uue-Antslas täielik null. Kuna tundub, et Aivole käib see kõik ülejõu.

Anonüümne ütles ...

Aivole käib üle jõu? Mis te arvate, et tegemist on üliandeka kõikesuutva robotiga või? Aivo on inimene nagu iga teine. Jah, väga võimekas ja mitmekülgne! Oma suurte tahtmiste ja vastutulelikkuse juures jõuab ta igale poole. Aga loota, et üks inimene kõigega toime tuleb on liiast. Aivole on juba aastaid abikäsi vaja olnud! Kahju, et seda varem märgatud pole. Noorteklubi teema on juba väga vana ning kahjuks pole sellele head toimivat lahendust leitud. Tahaks kohe näha neid aktiivseid tegijaid, kes oma vabast ajast, suurest soovist ning aitähh eest on nõus noortega igal ajal tegelema. Pealegi igat inimest ei pruugi noored omaks võtta. Seega tugevast juhist ei pruugi sugugi lahendust leida. Lapsed tahavad pigem lahedat olemist ja mõnusat sõpra,kes eelkõige ka mõistaks neid. Iga hea asja algus on usaldus ja sealt edasi hakkavad juba muud asjad arenema. Noorteklubidega töötamine pole aga sugugi nii lihtne. See on täpselt nagu lasteaias kasvataja ja koolis õpetaja amet.
Koolimaja mõte unustage kohe heaga eos maha! Sellest ei tule mitte kui midagi head. Pigem palju paksu pahandust. Neile lastevanematele, kes seda ei mõista soovitan minna nädalaks kooli vaatlejaks. Inimesed, kes asja sees pole, tihti ei mõista kõiki üksikasju ja siis on igasugu lennukad ideed kärmed tulema. Paraku ei pruugi need sugugi head olla. Kui tahate midagi head külvata ja hiljem ka saaki lõigata tuleb leida neutraalne keskkond. Vallamaja kelder on minu nägemuses selleks super hea koht!
Igaljuhul on tegemist hea ettevõtmisega. Edu tegijatele!

Anonüümne ütles ...

Kuigi ma ise kahjuks enam ei kuulu otsesesse sihtgruppi ja lapsed veel ei kuulu, arvan, et sellist kohta Kuldresse oleks väga vaja. Praegu näeb väga palju lapsi - noori lihtsalt ilma tegevuseta ringi jalutamas. Vallamaja kelder sobiks kindlalt paremini kui koolimaja, kus lapsed päeval niigi olnud. Võib-olla oleks ka kaugematel lastel võimalik seal nt koolibussi oodata?