pühapäev, 15. märts 2009

Leidsin sellise info urvaste.ee pealt

Urvaste valla valimiskomisjon määras 26. veebruari koosolekul vallavanema ametisse astunud Mati Antsi asemel vallavolikogu liikmeks Arvo Kiidroni, kes oli valimistulemuste põhjal Res Publica esimene asendusliige. Arvo Kiidron on ka andnud nõusoleku Urvaste Vallavolikogu töös osalemiseks.

koosoleku juhataja: Marit Seesmaa
Protokollija Eleri Laidma, osa võtsid ka teised komisjoni liikmed: Ville Värton, Elen Ruusmaa ja Maimu Reiljan

9 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Ega ei oska öelda, mitme häälega on võimalik juba volikokku pääseda?

Airi ütles ...

Kõigile ühes nimekirjas (valimisliit või erakond) kandideerinud inimestele antud häälte arvust sõltub, mitu kohta üks või teine nimekiri volikogus saab. Ja volikokku saajate nimekiri tekib siis selle järgi, kui palju keegi isiklikult selles nimekirjas hääli sai. Ehk sellist kindlat häälte arvu, mis üks või teine inimene peab saama, ei ole.

Anonüümne ütles ...

antud juhul on piisanud vist 14 häälest, et vallaasju otsustada. Tuleb kandideerida parteis kus on palju kandidaate.

Anonüümne ütles ...

Kõva sõna tõesti, 14 häälega rahvast esindada. Seal peaks vist veel "edukamaidki" volinikk olena, või kuidas...

konnula contra ütles ...

Urvaste vald on ju väike, nii et 655 valijat ainult kogunebki, 60 häält igale volikogu kohale.

Sama hästi võib ka vaielda, et kas president, kes saab 51% nende 60% valimisõigusliku häältest, kes valimas käisid ehk siis ainult pisut üle 30% kõigi hääleõiguslike arvust - kas ta võib siis ennast lugeda kogu rahva presidendiks. Võib ju!

Omaette atraktiivne oleks muidugi süsteem, kus kandidaadid võiksidki vaid üksikutena kandideerida ja 11 paremat saavad volikokku? Siis ei peaks inimesed hääli andma enda sugulastele, kes tegelikult volikokku minekust eriti huvitatud ei ole.
See tekitaks hoopis teistsuguseid taktikalisi skeeme, sest peab hoolega arvestama, et kes teiselt võib hääli ära võtta, siis tõesti kaks ühe suguvõsa või perekonna inimest nõrgestaksid teineteist.
Aga ma ei usu, et see väga hea süsteem oleks.

Anonüümne ütles ...

ohoh!

kas lähebki lahti valimiskampaania.
volikokku kandideerigu ikka nood, kes tahavad kogu valla arengu eest vastutada

Anonüümne ütles ...

Jama lugu tõesti, kui sugulased enam valimiste töttu koos pika laua taha pidu pidama ei mahu. Aga muretsemiseks pole põhjust - toome väljastpoolt sisse. Härra Lutski ehk mõnele juba peaaegu sugulane. Edu valimisvõitluses, sest juriidiliselt olgu ikka kõik korrektne.

Anonüümne ütles ...

Maavanemate enamus pooldab haldusreformi, nii et nüüd saavad vist tulevikus sugulased taas kokku, vend tunneb jälle venda, sõber sõpra ja see volikogu meepott kaob unustustehõlma. Ja 14 häälega saab vist ainult külavanema abiks edaspidi, kui suur vald tuleb. Edu ettevõtluses volikogule!

Anonüümne ütles ...

See mees on küll kandideerinud iga kord, aga hea kui lõpuks õnnestub volikokku saada.