laupäev, 3. november 2007

kolm meie kandi uudist ühes numbris!

3. november 1927
Vargused Urvastes
Pimedad sügiseööd on kätte jõudnud ja öötegelased oma tegelused Urvastes alanud. Nii on kutsumata külalised ööl vastu möödunud reedet Hööde talu aidapõranda kaudu ära viinud P. Märitsa meetagavara. Muud kraami tolles ruumis ei olnud. Eelmisel ööl viidi aga Mustametsa taluomanikult kolm lammast laudast.

3. november 1927
“Kaotatud õigused” Kuldres
Pühapäeval, 30. oktoobril korraldas Kuldre haridusselts omas rahvamajas peo, mida võib tunnistada kordaläinuks. Kavads oli kuus segakoori laulu, mis kõlasid hästi hra Sollmanni juhatusel. Näidendiks oli tragöödia “Kaotatud õigused” kuues pildis. Uute dekoratsioonide ja tugevate näitejõudude tõttu läks näidend hästi korda, ehkki olid mõned tehnilised vead. Peaosades mängisid pr. Kõiv, hra Melts, hra Tuvikene, hra Sollmann ja pr. Tuvikene. Pr. Kõiv mängis ka seekord hästi, nagu alati ja oli näidendis tähtsam ja parem kuju. Hääd mängu näitas ka hra Melts. Teised näitlejad näitasid enam-vähem rahuldavat mängu. Lõpuks oli muidugi ka tants seltsi keelpillide orkestri saatel. Halva teede tõttu oli rahvast, võrreldes eelmiste pidudega, vähevõitu.

3. november 1927
Urvaste maskeraaditab.
Et mardi- ja kadripäevad hakkavad liginema, siis on Urvaste “Kõla” kavatsenud nimetatud päevade kohaselt ka tänavu endiste aastate eeskujul mardi ja kadri maskeraadiõhtuid korraldada.
Nii on nad mõeldud 12. nov. s.a. Urvaste ja 26. nov. s.a. Koigu kooliruumides pidada, nagu see varemgi olnud. Kuna ka muidugi auhinnad maskidele ei puudu, siis võib loota rohket osavõttu pidudest.

Kommentaare ei ole: