pühapäev, 11. november 2007

vanad uudised 80 ja 30 aastat tagasi

Võru Teataja 10. november 1927
Läbipääsematud teed takistavad postivedu.
Senini olid Urvaste postiolud võrdlemisi rahuldavad. Postiagentuurist, mis asus vallamajas, kanti posti ülepäeviti vallas asuvatesse postkastidesse laiali.
Posti järele läksid kohalikud elanikud ise, kus postkast asus. Nüüd, sügise tulekuga on aga posti toomine muutunud halva teede tõttu korratuks, sest elanikud ei saa korralikult posti järel enam käia.
Nii pole kuu aega posti toodud postkasti nr. 2.
Loodetavasti leiab postikorraldus vallavalitsuse poolt peagi kordaseadmist.


Võru Teataja 10. november 1927
Kuidas emis kuldiks muutus
Pekonsea vaevarikas tee Antslast Tallinna
Poolteist nädalat tagasi viis Urvaste valla Rooni talu peremees August Roon oma emise Antsla kaubatarvitajate ühisusele, kes selle edasi eksporttapamaja “Estoniale” saatis.
Siga kaalus ümmarguselt kuus puuda ja oli esimesele sordile täiesti vastuvõetav. Avansina makseti raha ette 4000 m, kuna puuduv summa 1000-2000 m pärastpoole pidi tasutama. Korraga tuleb aga teade, et tapamaja poolt on Rooni siga niivõrt kõlbmatuks tunnistatud, et koguni saadud avansist 1100 m tagasi tuleb maksta.
Sea hind olla kõigest 2900 mk.
Roon hakkas Antsla tarvitajateühisuselt seletusi pärima. Ühisuse poolt esitatud paberitest selgus aga, et Rooni toodud siga kult olnud. Roon loobus raha tagasimaksmisest, kuna tal kindlad tunnistajad, et müüdud siga emis oli.
Kus kohal emis kuldiks muutus, ei ole praegu veel selgunud ja asi tõotab kohtu kätte minna.

Töörahva Elu 10. november 1977
Sündis luule...
Lõppenud on Võru keskraamatukogu ja kohaliku raamatuühingu eestvõttel ja Kuldre kolhoosi toetusel teoks saanud luulevõistlus, mis oli pühendatud Oktoobrirevolutsiooni 60. aastapäevale

Kommentaare ei ole: