esmaspäev, 5. november 2007

Postibuss esmakordselt Vaabinas






5. novembri hommikul kell 10.15 seisis Vaabina poe juures Eesti Posti logoga väikebuss. See oli postibussi esimene päev üldse, esimeses peatuses Sulbis ühtegi klienti ei tekkinud ja ka Vaabinas olid vallalehe esindajad ainukesed, kes bussi astusid. Paarile möödujale õnnestus esimesel ringil kaasasõitval Võru Postkontori juhatajal Alviine Lepal postibussi infoleht sokutada.
Bussis nokitses IT-spetsialist Alar Pentel, kes oli hädas Antsla mastist korraliku Kõu-signaali kätte saamisega. Kolmapäevaks oli netiprobleem lahendatud ning postibussis sai sooritada pangateghinguid. Võimalik on isegi pangakaarti vahetada. Samuti saab täita ja saata haigekassa blankette, esimesena hakkas riiuli peal silma hambaravi/hambaproteeside hüvitise avaldus.
Mõistagi võetakse vastu tähitud kirju, maksikirju, postipakke, ELS-EMS saadetisi, (va suuremõõtmelised), makseid ja perioodika tellimusi; müüakse postimaksevahendeid, sigarette, kirjatarbeid ja muud kaupa. Näiteks on saadaval lihtsamad 2008. a seinakalendrid.
“Mõned kuud proovib Eesti Post postibussi kindlasti,” lubas klienditeenindaja Ene Andrejev. Praegu sõidab postibuss vaid Võrumaal kahel marsruudil, kui asi osutub edukaks, võidakse bussid sõitma panna mujalgi Eestis. Ei saa välistada ka uute peatuste tekkimist Võrumaa ringidel.
Praegune graafik:
Esmaspäeval ja kolmapäeval: Võru-Sulbi (peatus 9.00 – 9.45)-Vaabina (10.15 – 11.00)-Sänna-Nursi-Võru.
Teisipäeval ja neljapäeval Võru-Pärlijõe-Viitina-Asunduse-Loosi-Võru.Seisab juhataja Alviine Lepp, arvutihiirega klienditeenindaja Ene Andrejeva

Kommentaare ei ole: